Οι ελεύθεροι και οι πράσινοι χώροι στο επίκεντρο δράσης της αντιπεριφερειάρχη Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου

Στη διάσωση και την αναβάθμιση κρίσιμα σημαντικών ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, επικεντρώνονται οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής.

Την Πέμπτη 16 Οκτώβρη, η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Μητροπολιτικής Επιτροπής Αναπλάσεων και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της «Επιτροπής κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος». Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και συζητήθηκε αναλυτικά το ιστορικό και η προοπτική ανέγερσης εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού), που αναμένεται να έχει μεγάλης κλίμακας θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πολύμορφες πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλαχθεί η πολεοδομική νομιμότητα και να προχωρήσουν παρεμβάσεις προς όφελος της ποιότητας ζωής και των σημαντικών πολιτιστικών στοιχείων των γύρων συνοικιών.

Το Σάββατο 18/10, στις 6 μμ, η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, θα συμμετάσχει σε «λαϊκή συνέλευση» με θέμα «Ελεύθεροι χώροι – η περίπτωση του Πεδίου του Άρεως» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν πολυάριθμοι κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής. Στη συζήτηση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης θα επισημανθεί η σημασία που αποδίδεται από την νέα Περιφερειακή Αρχή στην αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως, θα παρουσιαστούν οι πρώτες ενέργειες για την άμεση διασφάλιση καλύτερων συνθηκών φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης του πρασίνου και γενικότερα, οι σχεδιαζόμενες πολιτικές ώστε μεσοπρόθεσμα το Πεδίο του Άρεως να ξαναγίνει ένας πνεύμονας πρασίνου και δημιουργίας, που τόσο έχουν σήμερα ανάγκη οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και οι Αθηναίοι γενικότερα.
Τέλος, την Κυριακή 19 Οκτώβρη το μεσημέρι, η κ.  Κυπριανίδου θα παραστεί και θα χαιρετίσει στη δράση που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας με τίτλο «Φροντίζουμε το Άλσος! Χαιρόμαστε το Δάσος!». Το ζήτημα της προστασίας και ανάδειξης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας σαν υπερτοπικού πόλου πρασίνου και αναψυχής αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και για το σκοπό αυτό, έχουν προβλεφθεί σημαντικά κονδύλια στον αναμορφωμένο Προϋπολογισμό για το 2015 που εκπονούμε και έχει εγκαινιαστεί συνεργασία με το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, ΑΝΤΙΠΕΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ


Αφήστε μια απάντηση