Να δοθεί η αρμοδιότητα πολιτικής προστασίας στις περιφέρειες ζητά ο Π. Τατούλης

Οι αιρετές Περιφέρειες θα ήταν πιο αποτελεσματικές στο συντονισμό της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, λόγω της εγγύτητάς τους και της καλύτερης γνώσης των τοπικών συνθηκών και προβλημάτων, αν είχαν την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την πρότασή του για την κατάρτιση ενός παράλληλου προγράμματος ένταξης των υποδομών του πυροσβεστικού σώματος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεδομένης της άμεσης συνάφειας των παρεχόμενων υπηρεσιών της πυροσβεστικής με τους στόχους της Συνθήκης της Λισαβόνας, για αλληλεγγύη και της εδαφική συνοχή. Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης την αξιοποίηση μέρους των διαθέσιμων χρημάτων από το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο συστήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, για ενίσχυση των υποδομών της πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχε η ηγεσία του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος της Πελοποννήσου, Δήμαρχοι, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ, ο Διοικητής της Μεραρχίας, εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση