Μέχρι τις 12 το βράδυ θα λειτουργούν τα καταστήματα στη Ρόδο

  • Απο stergios
  • 23 Φεβρουαρίου 2020 - 09:39
  • Comments Off

Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το καλοκαίρι για την κάλυψη των αναγκών της τουριστικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη διεύθυνση ανάπτυξης Δωδεκανήσου. Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη για θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας Γιάννη Φλεβάρη πήραν μέρος οι εμπλεκόμενοι φορείς με το αντικείμενο μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο γενικός γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Ρόδου Κώστας Σπανός και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΡ Σάββας Χατζησάββας.

Οι παραβρισκόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους επί της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές κατά τους θερινούς μήνες για το 2020.

Αφού συζητήθηκε το θέμα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής αποφασίστηκε για όλες τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου η λειτουργία των καταστημάτων κάθε είδους από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα για το διάστημα από 1 Απριλίου 2020 έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Επίσης αποφασίστηκε η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για το ίδιο χρονικό διάστημα επίσης από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για την Κω εκφράστηκε η γνώμη από τους φορείς που έστειλαν τις θέσεις τους όπως ισχύσει και φέτος το ίδιο ωράριο για τα καταστήματα που εφαρμόστηκε και πέρσι.

Έτσι για το ίδιο χρονικό διάστημα ζητείται η παράταση λειτουργίας τους έως τις 2 τα ξημερώματα. Το ίδιο ωράριο ζητούν να εφαρμοστεί και τις Κυριακές δηλαδή από 8 το πρωί έως 2 τα ξημερώματα.

Εξαιρούνται και για τη Ρόδο και για την Κω και δεν λειτουργούν με το παραπάνω ωράριο τα καταστήματα λιανικού εμπορίου-υπεραγωρές του άρθρου 10 παρ 1 Ν 3377/2005 (σούπερ μάρκετ)

Για το προσωπικό και τους εργαζομένους θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

Πηγή: rodiaki.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!