Μαχαιρίδης: €3,5 εκατ. από ΥΠΑΝ για αποκατάσταση καταστραμμένων δρόμων
Στην έγκριση 3,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση των οδικών δικτύων των 15 νησιών της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο των απαντήσεών του σχετικά με το θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα.
Όπως διευκρίνισε, με εντολή του κλιμάκια μηχανικών διενέργησαν αυτοψίες σε όλα τα νησιά προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών. Αμέσως μετά ξεκίνησε η σύνταξη των μελετών αποκατάστασης.
Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη με «βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών υποβλήθηκε αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία για διάθεση πίστωσης (4.000.000 €) τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ».
Ακολούθησε συνάντηση με το Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης Γεώργιο Γιαννούση, έγινε αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης ενόψει της θερινής περιόδου και έλαβε τη διαβεβαίωση για τη διάθεση της πίστωσης.
Με την υπ. αριθ. 6176/ΔΕ-215/11-02-2013 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κών/νου Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ 2013 και στη ΣΑΕΠ 067 των έργων με προϋπολογισμό (3.5000.000 €) τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.
650 χιλιάδες ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στην Κάρπαθο
Ειδικά για το νησί της Καρπάθου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώνονται οι μελέτες αποκατάστασης και έχει προβλεφθεί η αντίστοιχη πίστωση για την αποκατάσταση των ζημιών στο ύψος των (650.000 €) εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ. Μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις τα έργα θα δημοπρατηθούν τόσο στα νησιά της Δωδεκανήσου όσο και των Κυκλάδων.
Προτεινόμενα άρθρα
08.08.2026 | 13:01
08.08.2026 | 11:23






