Κεντρικός ομιλητής ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  στην Ημερίδα της Π. Πελοποννήσου για  Το Σύμφωνο των Δημάρχων στην Τρίπολη - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
11
Αύγουστος
Back

Κεντρικός ομιλητής ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  στην Ημερίδα της Π. Πελοποννήσου για  Το Σύμφωνο των Δημάρχων στην Τρίπολη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου»,   που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11 π.μ.– 3 μ.μ. στο Κεντρικό Κτίριο, Πλ. Εθνάρχου Μακαρίου, Τρίπολη.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και θα είναι παρόντες όλοι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Πανευρωπαϊκή Κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν:

-Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου

-Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση/υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης

-Πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:00 π.μ. – 11:30 μ.μ.

Έναρξης Ημερίδας: Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Πέτρος Τατούλης

«Συμπεράσματα – αποτελέσματα των αντίστοιχων ημερίδων στις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου»

Εισηγητής: Γιάννης Σαρρής,   Εντεταλμένος   Περιφερειακός Σύμβουλος  Πελοποννήσου  με αρμοδιότητα Ενεργειακής Αναβάθμισης/ Εξοικονόμησης Ενέργειας 

11:30 μ.μ. – 1:10 μ.μ.

Xαιρετισμοί-Εισηγήσεις Δημάρχων της Π.Ε. Αρκαδίας με θέμα: «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και η σημασία του. Προγραμματισμός δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας ανά Δήμο»

Δήμαρχος Τρίπολης : Δημήτρης Παυλής

Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας: Παναγιώτης Μαντάς

Δήμαρχος Γορτυνίας: Γιάννης Γιαννόπουλος

Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας: Χαράλαμπος Λυσικάτος

Δήμαρχος Μεγαλόπολης:  Διονύσιος Παπαδόπουλος

 

1.10 μ.μ. – 1.30 μ.μ.

«Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Υλοποίηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας»

Εισηγητής: Νίκος Χιωτάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΤΑ ΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

1.30 μ.μ. – 1.50 μ.μ.

«Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.)  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τι προβλέπει και ποια τα αποτελέσματα / Η ευρωπαϊκή και η ελληνική εμπειρία από το Σύμφωνο των Δημάρχων»

Εισηγητής: Γιώργος Μαρκογιαννάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

1.50 μ.μ. – 2.20 μ.μ.  

«Το Σύμφωνο των Δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο»

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Λάσκος,  Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., υποψήφιος διδάκτορας, Τεχνικός Σύμβουλος γραφείου του συμφώνου των δημάρχων Τ.Ε.Ε., σύμβουλος ενεργειακού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας, ASHRAE Building Energy Modeling Professional (BEMP)

 

2:20 μ.μ. – 3:00 μ.μ.

Συζήτηση με το κοινό – Ερωτήσεις και απαντήσεις

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!