Κ. Αγοραστός: Σταμάτησαν από τις 8 Αυγούστου οι δημοπρατήσεις έργων

«Από τις 8 Αυγούστου που έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα, η αρμόδια Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έπρεπε να εκδώσει τα νέα πρότυπα για τις δημοπρατήσεις των έργων. Δεν το έχει κάνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα έργο», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξήγησε ότι «δημιουργείται ένα κενό, μια ασυνέχεια στη συνέχεια των δημοσίων έργων κι αυτή η ασυνέχεια θα φανεί στις θέσεις εργασίας και τις πληρωμές στην πραγματική οικονομία.

Έργα σε εξέλιξη – ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έχουμε, καινούργια έργα υποδομών δεν έχουμε», διευκρίνισε και πρόσθεσε:

«Μακάρι να εκδοθούν τα πρότυπα διακηρύξεων εντός του Οκτωβρίου. Συνεργαζόμαστε στενά και προς αυτήν την κατεύθυνση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Α. Χαρίτση.

Γενικότερα μιλώντας, όμως, θα πρέπει να γίνει σαφές πως όταν ψηφίζουμε νέο νόμο, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του καινούργιου, θα πρέπει να ισχύει ο παλιός ή να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην δημιουργούνται ασυνέχειες».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 σημειώνοντας: «Οπωσδήποτε, όμως πρέπει να τρέξουμε τα έργα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα γιατί είναι από τους δυνατούς τομείς, από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!