Η Π. Κρήτης τιμάει την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών» - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Η Π. Κρήτης τιμάει την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε το 1965 από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών και εορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο, ως ημέρα τιμής και αναγνώρισης για το έργο των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας και στήριξης σε ολόκληρο τον κόσμο, με αίσθημα ευθύνης, ανθρωπισμού και αφοσίωσης.

Το θέμα που έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών για το φετινό εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών» είναι: «Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή- όραμα για την  φροντίδα υγείας του μέλλοντος», αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο που μπορούν και θα πρέπει να διαδραματίσουν στη διασφάλιση της φροντίδας υγείας του μέλλοντος και στην προστασία και προαγωγή της ανθρώπινης ευημερίας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε και ευχαριστούμε τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, που από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πανδημίας αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας. Με επαγγελματισμό και φιλότιμο προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας και σε όσους χρειάζονται ιατρική βοήθεια».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, επεσήμανε ότι: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία απόδοσης φόρου τιμής και αναγνώρισης της ανεκτίμητης διαχρονικής προσφοράς των νοσηλευτών/τριών στο σύστημα υγείας. Ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία οι νοσηλευτές/τριες δίνουν καθημερινά το δικό τους ανυπέρβλητο αγώνα στην πρώτη γραμμή της μάχης, με απαράμιλλη δύναμη ψυχής, αυταπάρνηση και αυτοθυσία».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!