Η Νιόβη Παυλίδου, υποψήφια της Ελιάς για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
30
Ιούλιος
Back

Η Νιόβη Παυλίδου, υποψήφια της Ελιάς για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

H μηχανικός και καθηγήτρια του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου θα είναι η υποψήφια της «ΕΛΙΑΣ» για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιλογή της κ. Παυλίδου έγινε από κόμματα, κινήσεις και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από διαβουλεύσεις, δηλαδή η Δράση, Δημιουργία Ξανά, ΠΑΣΟΚ, Δίκτυο Π80, Τοπικό Συντονιστικό της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης (58) και Δυναμική Ελλάδα, ενώ εμμέσως απευθύνουν πρόσκληση και στη ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή ισότιμα σε όποιο κόμμα θέλει να συμμετέχει.

Η συμφωνία των κομμάτων και φορέων βασίζεται σε τρεις άξονες 1. Ενότητα δυνάμεων (κόμματα, κινήσεις κλπ) 2. Μη κομματικός υποψήφιος 3. Μάχη για την αυτοδιοίκηση και όχι για το μνημόνιο.

Σημειώνεται ότι οι ζυμώσεις και διεργασίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο Περιφέρειας Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε σχηματισμός παράταξης.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος Μηχανικού, με Διδακτορικό Δίπλωμα στην περιοχή των Δικτύων Τηλεπικοινωνιών.

Είναι καθηγήτρια στο αντικείμενο των Δικτύων Τηλεπικοινωνιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά στην Πρωτοβουλία των 58 και είναι μέλος του τοπικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Μετά από πολλή σκέψη – και συζητήσεις με φίλους και συμπολίτες που μοιραστήκαμε αγωνίες για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια – αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Κόμματα, πολιτικές κινήσεις και ομάδες πολιτών, όσοι αποφάσισαν να προτάξουν το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών απέναντι στην κομματική περιχαράκωση, την πρόοδο και τη δημιουργία από την κομματική ακινησία, μου έκαναν την τιμή να αγκαλιάσουν και να ενθαρρύνουν την κίνησή μου. Προσβλέπω στην ενεργητική στήριξή τους μέχρι την επιτυχία.
Η υποψηφιότητά μου είναι καθαρά αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη από κάθε κεντρική πολιτική κίνηση, η προσωπική πορεία μου είναι εξάλλου γνωστή στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ευρύτερα.
Η απόφασή μου πηγάζει από την ισχυρή πεποίθηση ότι το μέλλον της χώρας μπορεί να στηριχθεί μόνο σε ένα μοντέλο ανοιχτής διακυβέρνησης, με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς αναπτυξιακούς στόχους, ενταγμένους στο απαιτητικό περιβάλλον των κοινωνικών ανακατατάξεων που συντελούνται στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.
Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, που πρέπει να είναι μονόδρομος, δεν δίνει απλώς τη δυνατότητα, αλλά επιβάλλει την ανάδειξη των Περιφερειών ως βασικών διοικητικών, αναπτυξιακών και φορέων κοινωνικής συνοχής. Η Κεντρική Μακεδονία είναι μια πολύ πλούσια (σε παραγωγικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό) περιφέρεια, με ξεχωριστή ταυτότητα, και μπορεί να υποστηρίξει αναπτυξιακούς στόχους βασισμένους στην αειφορία και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Οι στόχοι αυτοί απαιτούν ανανέωση του πολιτικού δυναμικού, σε ηλικία και ιδέες, αλλά και καινοτόμες διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας των κοινωνικών και πολιτικών δομών.
Μέσα από την αυτοδιοικητική αυτή προσπάθεια φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε, να αναδείξουμε τα απαραίτητα στελέχη για μια τέτοια πορεία. Για να μπορέσουμε να εργαστούμε, να δημιουργήσουμε, να ονειρευτούμε – να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας. Στην οριακή αυτή κατάσταση που έφτασε η χώρα μας, οφείλουμε όλοι να εγκαταλείψουμε την θέση του παρατηρητή και να συμμετάσχουμε ενεργά στη διαμόρφωση και άσκηση διακυβέρνησης της δικής μας ζωής.
Η υποψηφιότητά μου είναι ανοιχτή σε όλους τους πολιτικούς χώρους και στους ανεξάρτητους πολίτες που βλέπουν το μέλλον τους σε μια Ευρώπη των Περιφερειών, που χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα στη διοίκηση, παραγωγικότητα στην εργασία και αξιοκρατία στην κοινωνία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!