ΕΣΠΑ: Ένταξη έργου 3,3 εκ. ευρώ για το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠ Κρήτη 2014-2020) του έργου «Οργάνωση μόνιμης έκθεσης νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και εξοπλισμός αποθηκών» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η υπογραφή της σύμβασης αλλά και η ανακοίνωση του έργου προϋπολογισμού 3.300.000 € από τον Περιφερειάρχη έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία της Γεν. Γραμμ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Δημήτρη Μιχελογιάννη, του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, των Περιφερειακών Συμβούλων Τάσου Κουρουπάκη, Όλγας Λεβάκη, Μανόλη Σταματάκη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη, της Διευθύντριας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένης Παπαδοπούλου και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Στο πλαίσιο του έργου, όπως ανέφεραν  ο κ. Αρναουτάκης αλλά και η κ. Βλαζάκη, θα οργανωθεί η μόνιμη έκθεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανιών προκειμένου να μπορέσει να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Συγκεκριμένα, θα συντηρηθούν και μετεγκατασταθούν οι  συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από το κτίριο του Καθολικού της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου όπου στεγάζονται σήμερα, στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Στον  εκθεσιακό χώρο θα τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός βάση της εγκεκριμένης μουσιολογικής μελέτης. Θα  παραχθεί και τοποθετηθεί εποπτικό υλικό, οπτικοακουστικά συστήματα  , ψηφιακές, διαδραστικές εφαρμογές κλπ.

Ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου για τα Χανιά και την Κρήτη που θα αποτελέσει ένα ισχυρό πόλο πολιτισμού και θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και θα έλξη τον ποιοτικό τουρισμό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα μεριμνήσει και για τον περιβάλλοντα χώρο του έργου και ευχαρίστησε για την συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Στην σημαντικότητα επίσης του έργου για τα Χανιά και τον πολιτισμό του τόπου αναφέρθηκε σε δηλώσεις της, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία  Βλαζάκη η οποία και ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την στήριξη του. «Σε λίγα χρόνια τα Χανιά θα είναι περήφανα για αυτό το έργο που θα είναι σημαντικός πόλος πολιτισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι στο νέο μουσείο θα μπορούν να φιλοξενούνται εκτός των άλλων και περιοδικές εκθέσεις.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!