Εκλογή νέου Περιφερειάρχη στην Αν.Μακεδονία-Θράκη – Όλοι οι υποψήφιοι

Σήμερα Κυριακή, στις 12.00, στην Κομοτηνή, συνεδριάζει η παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» για την ανάδειξη του νέου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως εξάλλου προβλέπει και ο Καλλικράτης, μετά τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Παυλίδη.

Οι υποψήφιοι είναι οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος, Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης,Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος -τον οποίο ο Γιώργος Παυλίδης είχε ορίσει στην θέση του αναπληρωτή περιφερειάρχη στην διάρκεια της πολυήμερης νοσηλείας του στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Αντιθέτως απέσυρε την υποψηφιότητα του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ενώ διέψευσαν τις φήμες που τους ήθελαν υποψηφίους ο Μιχάλης Αμοιρίδης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού, και ο Κώστας Αντωνιάδης, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκλογή νέου περιφερειάρχη απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 19 ψήφοι στους 36 περιφερειακούς συμβούλους. Αν ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, πραγματοποιείται τρίτη ψηφοφορία, κατά την οποία εκλέγεται όποιος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι έλαβαν ίσο αριθμό ψήφων, γίνεται κλήρωση ανάμεσά τους.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε λίγες ώρες.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!