Διαχείριση απορριμμάτων: Συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

Συνεχίζει την περιοδεία του και τις επαφές του στην Πελοπόννησο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Καλαμάτα και συνεχάρη τον τοπικό δήμο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα απορρίμματα του, ενώ σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του νομού, παρουσίασε το νέο σχεδιασμό του υπουργείου για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ξεναγήθηκε αρχικά στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και ενημερώθηκε για τις υποδομές του δήμου, ενώ στην συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας, όπως τη Διεύθυνση Δασών και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Ακολούθως, στο δημαρχείο συζήτησε με τον κ. Νίκα τρέχοντα ζητήματα του δήμου Καλαμάτας, αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως τις εκκρεμότητες σε πολεοδομικές μελέτες για τις περιοχές Βέργα, Μαντίνεια, Κηπούπολη, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων.

Ο κ. Τσιρώνης συνάντησε αμέσως μετά, όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας, με στόχο την προώθηση της επίλυσης προβλημάτων σχετικά με δασικά και πολεοδομικά ζητήματα και τη διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων και αποβλήτων στο νομό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιρώνης εξέφρασε τη θέση της κυβέρνησης που θα αποτυπωθεί και στον εθνικό σχεδιασμό που τίθεται σε διαβούλευση από την προσεχή Τρίτη και θα κινείται σε τρεις άξονες: Στην ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους, στη θεσμική, οικονομική και τεχνική υποστήριξη των δήμων από την κυβέρνηση και στην απόλυτη προτεραιότητα της συνεχούς βελτίωσης του ποσοστού ανακύκλωσης των απορριμάτων, για τη μείωση της παραγόμενης ποσότητάς τους.

Η περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στην Πελοπόννησο, συνεχίζεται και αύριο, με επίσκεψή του στη Λακωνία.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Αφήστε μια απάντηση