Μπακογιάννης: Οι Περιφέρειες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη

  • Απο stergios
  • 17 Δεκεμβρίου 2017 - 12:11
  • Comments Off

«Οι Περιφέρειες μπορούν να παίξουν ένα καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα, γιατί έχουν ένα βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μπορούν να δουλέψουν από κάτω προς τα πάνω». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με αφορμή το διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης, «οι Περιφέρειες μπορούν να δώσουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία».

Αυτό όμως απαιτεί, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, «να γίνει επιτέλους στην Ελλάδα μία πραγματική θεσμική επανάσταση και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης».

«Να μπορέσουμε δηλαδή» συνέχισε ο Κώστας Μπακογιάννης, «να στοχεύσουμε σε ισχυρούς δήμους και σε ισχυρές περιφέρειες, που απελευθερωμένες από τα δεσμά του κεντρικού κράτους, να πετύχουν το σκοπό όλων μας, που είναι η περιβόητη ανάπτυξη, η οποία κατά τα λοιπά έχει τόσο πολύ κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!