αντιπεριφερειάρχης-ζητα-να-θανατώνο-1245958
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 30.07.2025 | 23:27

Αντιπεριφερειάρχης ζητα να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες (βίντεο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη δήλωση προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να λαμβάνονται δραστικά μέτρα κατά των αρκούδων που εισέρχονται σε αστικές περιοχές.

Ο Πασχάλης Χαρούμενος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της αυξημένης παρουσίας αρκούδων εντός του αστικού ιστού, τόνισε: «Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την κατάσταση και να λαμβάνονται αποφάσεις, όπως η θανάτωση των αρκούδων που αποτελούν απειλή και εισέρχονται σε πόλεις». Επιπλέον, πρότεινε την πιθανή μεταφορά αυτών των ζώων σε περιοχές όπως η Πάρνηθα.

«Να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Στο 85% στις Πρέσπες, απαγορεύεται το κυνήγι. Για να λυθεί το πρόβλημα με τις 100 αρκούδες, χρειαζόμαστε δραστήριες αποφάσεις. Δεν θέλω να πω την έκφραση, αλλά αν χρειαστεί να δώσουμε λύση όπως άλλες χώρες. Εχουν πληθύνει και οι λύκοι. Πού να τις πάμε τις αρκούδες; Να τις πάμε στη Πάρνηθα. Δεν θέλω να είμαι δυσάρεστος, αλλά για να λύσουμε το πρόβλημα χρειάζεται… Να το πω όποιες μπαινουν στη πόλη πρέπει να θανατώνονται. Ξεκάθαρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε την τοποθέτησή του από το 2:41:45 (όπως δείχνει δεξιά στην οθόνη η ώρα) ως το 2:46.00:

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.