Αντιπεριφερειάρχης κατά εργαζόμενων Μποδοσάκειου: «Δεν σας χαμπαριάζω. Συνηθίστε το»
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσε μεταξύ του Σωματείο Εργαζομένων Μποδοσάκειο και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την πρόθεση να φέρει στο ΠΕΣΥ πρόταση για την διαμόρφωση νέου υγειονομικού χάρτη.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στην προ ημερών ανακοίνωσή τους, μετά από συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Αμανατίδη, «η κυβέρνηση, μέσω της Περιφερειακής Αρχής φέρνει την πρόταση για την διαμόρφωση του «νέου υγειονομικού χάρτη» που προβλέπει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας συνολικά για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις προσωπικού, καταργήσεις δομών, περιστολή δαπανών. Αυτό το όραμα έχουν κυβέρνηση και Περιφέρεια για την υγεία, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς στην Δυτική Μακεδονία; »
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μάλιστα συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία Εορδαίας με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την ανάπτυξη, καταγγέλοντας ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να σαμποτάρει το συλλάλλητήριο προσκαλώντας την ίδια μέρα και δύο ώρες νωρίτερα Περιφερειακό Συμβούλιο. «Την ώρα λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι της περιφέρειας θα δίνει την δική της μάχη, πιέζοντας την κεντρική εξουσία για να υλοποιηθούν τα αιτήματα της για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ο κ. Περιφερειάρχης δρώντας ως κυβερνητικός παράγων «σαμποτάρει» με την στάση του το συλλαλητήριο και προσκαλεί την ίδια ημέρα και δύο ώρες ενωρίτερα (18μ.μ. το συλλαλητήριο είναι στις 20μ.μ.) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα κρίνει την συνεδρίαση και κατεπείγουσα λόγω καταληκτικών ημερομηνιών των θεμάτων.!!!!», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Τάσος Φούντογλου, εξαπέλυσε επίθεση κατά των εργαζομένων με μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα θυμήθηκαν κάποιοι πως δεν υπήρξε συναντίληψη σε εκείνη τη συνάντηση. Όταν όμως πριν από μια εβδομάδα επί μια ώρα τους εξηγούσαμε την πρόταση μας δεν θυμάμαι να ψέλλισαν κάποιον αντίλογο. Ούτε καν και όταν τους αναφέρθηκε η λέξη συναντίληψη, πέρα από κάτι χαριτωμένα που έπρεπε να ειπωθούν χάριν του Κόμματος! Και μια εβδομάδα μετά “θυμήθηκαν” πως τελικά διαφωνούνε για να έρθει και το βαρύγδουπο άρθρο γνώμης του ινστρούχτορά τους να μας κατακρεουργήσει. Ωιμέ!»
Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωματείο Εργαζομένων:
Είναι ώρα ευθύνης για όλους! Η λειτουργία του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας βρίσκεται σε κατάσταση οριακή. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας θα οδηγηθεί σε περαιτέρω υποβάθμιση.
Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση της εργασίας και η επαγγελματική εξουθένωση θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των εργαζομένων, όσο και την ποιότητα και ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που δεν θα σταματήσει λεπτό να στοιχειώνει τη σκέψη μας, νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να μην επιτρέπουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.
Κοντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση, μέσω της Περιφερειακής Αρχής φέρνει την πρόταση για την διαμόρφωση του «νέου υγειονομικού χάρτη» που προβλέπει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας συνολικά για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις προσωπικού, καταργήσεις δομών, περιστολή δαπανών. Αυτό το όραμα έχουν κυβέρνηση και Περιφέρεια για την υγεία, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς στην Δυτική Μακεδονία;
Απαιτούμε:
– Κανένα κλείσιμο-καμία συγχώνευση κλινικής, τμήματος, νοσοκομείου στην περιοχή μας, στη Δυτική Μακεδονία. Καμία μετακίνηση προσωπικού.
– Πλήρη στελέχωση του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου. Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.
– Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών. Ουσιαστικά κίνητρα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού. Καμία μετατροπή θέσης ιατρών.
– Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των κλινικών, άνοιγμα της ΜΕΘ.
– Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να αποσυμπιέζεται το νοσοκομείο από περιστατικά που δεν χρήζουν δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
– Να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα των υγειονομικών όπως οι απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί, και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
– Να φύγουν τα ιδιωτικά συνεργεία και οι εργολάβοι από το νοσοκομείο και να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με επαρκή χρηματοδότηση, με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του λαού μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!
Η ανάρτηση του Τάσου Φούντογλου:
«Τους πείραξε το ύφος μου. Για το περιεχόμενο τσιμουδιά. Τα ίδια τσιτάτα, εξάλλου, χρόνια τώρα. Εσείς διαλύετε την υγεία, εσείς καταστρέφετε τα νοσοκομεία, εσείς οι σαθροί κι εμείς οι αμόλυντοι και γενναίοι. Του Μπρανκαλεόνε βέβαια αλλά ποιος νοιάζεται για αυτό! Η γενναιότητα να υπονοείται και θα βρεθούνε οι δέκα είκοσι κλακαδόροι να την αποθεώσουν. Και όσο την αποθεώνουν η γενναιότητα της φακής αναγεννιέται, φουντώνει και ξαμολιέται να σε κατασπαράξει. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Ή τουλάχιστον έτσι τη συνήθισαν να νομίζει.
Γκαρσόν πιάσε μια από τα ίδια. Τη γενναιότητα του ξερόλα, του «δασκαλάκου» με το δάχτυλο υψωμένο, του αιώνιου τιμητή, αυτού που με δυο κολλυβογράμματα φαντασιώνεται πως σου την είπε, του ανθρώπου που έμαθε μια ζωή να κρίνει από την ευκολία του κομματικού του καναπέ και ποτέ να μην χιμάει στην πράξη. Γιατί η πράξη έχει κόστος. Και αυτοί μια ζωή στο τζάμπα και στο ανέξοδο.
Πάρτε γιατρούς, πάρτε νοσηλευτές, πάρτε και τον Χατζηπετρή που φταίει για όλα και με ένα πάρτε νομίζουνε πως ξεμπερδέψανε με το χρέος τους. Και από δίπλα τους να τους σιγοντάρουν και οι σιγανοπαπαδιές! Αλλά αυτές στην ώρα τους!
Σήμερα θυμήθηκαν κάποιοι πως δεν υπήρξε συναντίληψη σε εκείνη τη συνάντηση. Όταν όμως πριν από μια εβδομάδα επί μια ώρα τους εξηγούσαμε την πρόταση μας δεν θυμάμαι να ψέλλισαν κάποιον αντίλογο. Ούτε καν και όταν τους αναφέρθηκε η λέξη συναντίληψη, πέρα από κάτι χαριτωμένα που έπρεπε να ειπωθούν χάριν του Κόμματος! Και μια εβδομάδα μετά “θυμήθηκαν” πως τελικά διαφωνούνε για να έρθει και το βαρύγδουπο άρθρο γνώμης του ινστρούχτορά τους να μας κατακρεουργήσει. Ωιμέ!
Δεν σας χαμπαριάζω. Συνηθίστε το. Και αν το ύφος μου αποτελεί το μόνιμο άλλοθι σας για να ανακυκλώνετε συνεχώς το προσωπικό σας «τίποτα» ως αντίλογο δεν πειράζει. Θα το αντέξω και αυτό. Την αλλαγή πάντως του υγειονομικού χάρτη την χρωστάω στην μάνα μου. Και την αλλαγή αυτή την χρωστάνε χιλιάδες συμπολιτών μας στις δικές τους μάνες και στους δικούς τους πατεράδες που τους πήρανε για να φύγουν στη Θεσσαλονίκη και να βρουν την υγειά τους. Οπότε τζάμπα έχετε σκυλιάσει. Η αλλαγή θα γίνει και θα υπηρετεί τον πολίτη. Όχι εσάς και τις εμμονές σας. Μέχρι τότε ο καθένας θα πορεύεται με το ύφος και το ύψος του. Ας κριθούμε όλοι εξάλλου από τον κόσμο που μας παρακολουθεί. Εγώ τουλάχιστον κρίθηκα μια φορά. Για εσάς δεν ξέρω….».
Προτεινόμενα άρθρα
09.06.2026 | 07:14
09.06.2026 | 07:09






