αμανατίδης-τι-είπε-για-τα-έργα-που-ανακ-1618568

Αμανατίδης: Τι είπε για τα έργα που ανακοίνωσε κλιμάκιο της κυβέρνησης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα πιο σημαντικά έργα και αποφάσεις που ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Δυτική Μακεδονία αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε με δήλωσή του:

Στο «ξεκλείδωμα» της υπόθεσης του Φράγματος Νεστορίου με την δημοπράτηση του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρίστου Δήμα.

Στην οδική σύνδεση του άξονα Πτολεμαΐδα-Φλώρινα και στην επιβεβαίωση του σχεδιασμού, με την ολοκλήρωση για πρώτη φορά των σχετικών μελετών, την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και τις σχετικές ανακοινώσεις για χρηματοδότηση σε πρώτη φάση του τμήματος Πτολεμαΐδα-Ξινό Νερό με το ποσό των 113εκ. ευρώ.

«Αντίθετα σε όσα έλεγαν ορισμένοι στηρίξαμε συγκεκριμένες επιλογές σε σχέση με την μελέτες που εκπόνησε η Εγνατία Οδός ώστε να φτάσουμε στην ωριμότητα του έργου» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, του νέου προγράμματος για τη στήριξη νοικοκυριών της Δυτικής Μακεδονίας με την επιδότηση έως 60% για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, ηλιακών συστημάτων και φωτοβολταϊκών με μπαταρία, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση έως 10.000 νοικοκυριών. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Ένα πρόγραμμα που έρχεται σε συνέχεια και του Περιφερειακού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης με αντλίες θερμότητας 12εκ. ευρώ.

Στο μεγάλο έργο που αφορά τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα που ανακοινώθηκε από τον αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, με συγχρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Παιδείας και το ΕΠΑ ΔΑΜ.

Στην Σήραγγα Κλεισούρας και στην επιτάχυνση των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2027.

Στην Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης και τις διευκρινήσεις που δόθηκαν.

Στο επενδυτικό πλάνο της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή όπως παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Δείτε αναλυτικά:

Μιχάλης Κοττάκης

Γεννήθηκε το 2000. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία από το 2025 καλύπτοντας θέματα που άπτονται του Υπουργείου Εσωτερικών και της αυτοδιοίκησης. Στο παρελθόν έχει αρθρογραφήσει σε φοιτητικές και τοπικές ιστοσελίδες, όπως και στην Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» https://www.instagram.com/mixalis_kott/