26 δήμαρχοι στο Μαξίμου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Κρίσιμη σύσκεψη για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Αλέκου Φλαμπουράρη υπουργού Επικρατείας – επικεφαλής της Διυπουργικής Επιτροπής για το Συντονισμό των Μεγάλων Εργων. Στη σύσκεψη πρόκειται να μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και οι 26 δήμαρχοι των νομών της Περιφέρειας.

Η σύσκεψη συγκαλείται σε μία κρίσιμη περίοδο, καθώς πλέον θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το σοβαρό θέμα της διαχείρισης σκουπιδιών, που θα δρομολογηθούν και θα γίνουν πράξη. Εκτιμάται ότι στη συνάντηση θα ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει η διαχείριση των απορριμμάτων με τη ΣΔΙΤ, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ και βελτίωση σημαντικών όρων της συμφωνίας ή αν θα αναλάβουν τη διαχείριση οι δήμοι, με μικρές μονάδες, με διαδημοτική συνεργασία και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Ολα αυτά ενώ όπως γράφει η eleftheriaonline.gr: α) Η αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων πέρασε πάλι, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στους δήμους και η Περιφέρεια Πελοποννήσου τίθεται εκτός διαχείρισης και εκτός της ΣΔΙΤ που προώθησε η ίδια με διαγωνισμό και ανέδειξε ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ. β) Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΤΕΡΝΑ έχει προχωρήσει αρκετά και δείχνει να έχει φθάσει σε οριακό σημείο, καθώς η εταιρεία φέρεται να έχει κάνει υποχωρήσεις – συμβιβασμούς σε όρους της συμφωνίας που προκαλούσαν αντιδράσεις. Και γ) βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων από τους δήμους και η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (περιφερειακού σχεδιασμού), σύμφωνα με το νέο ΕΣΔΑ (εθνικό σχεδιασμό).

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΔΙΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!