Δευτέρα
29
Μάι
Back

Βορίδης: Πότε η μεγάλη προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους & Περιφέρειες

Σε επιβεβαίωση για την έκδοση προκήρυξης πρόσληψης χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ της χώρας εντός του Δεκεμβρίου (με έμφαση και στις Περιφέρειες), προχώρησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιείται στην Αιδηψό και οι διήμερες εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα.

Το θέμα είχε αναδείξει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr:

ΑΣΕΠ: Οι 1.477 μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ -Πίνακας με ειδικότητες και φορείς (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Τα προσωρινά αποτελέσματα ειδικά για τις Περιφέρειες (που αφορούν μόνιμες θέσεις) , θα ανακοινωθούν, είπε, τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου οπότε και οι Περιφέρειες θα μπορούν να εντάξουν τους επιτυχόντες στις υπηρεσίες τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην πρόσφατη θέσπιση του γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού για τις προσλήψεις σ΄ όλο το Δημόσιο. Ο στόχος, τόνισε, είναι ο πρώτος να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το κεντρικό ζήτημα των επόμενων ετών για τη Δημόσια Διοίκηση είναι η ψηφιοποίηση και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της. Αυτό προϋποθέτει, σημείωσε, ανθρώπινο δυναμικό με ψηφιακή κατάρτιση και για τον σκοπό αυτό ανέφερε είναι σ΄ εξέλιξη σχετικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βορίδης εξήγγειλε ακόμη ότι εντός του 2022 θα ξεκινήσει και η συζήτηση για το θέμα της εποπτείας των φορέων της Αυτοδιοίκησης, των αρμοδιοτήτων της αλλά και της αλλαγής του σημερινού τρόπου αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο. «Ήδη έχουμε παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το νέο μοντέλο» είπε και τόνισε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης «θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο στη Δημόσια Διοίκηση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!