Κορωνοϊός: Κοινή γραμμή δήμου Διονύσου – γονέων για τα προβλήματα στα σχολεία

Συνάντηση με εκπροσώπους της «Ένωσης Γονέων» είχαν στελέχη της δημοτικής αρχής του δήμου Διονύσου, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα στον ευρύτερο χώρο των σχολείων και της παιδείας εν μέσω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από τον δήμο Διονύσου ο δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός, η Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστασία Κώνστα.

Αντίστοιχα, από την «Ένωση Γονέων» παρόντες ήταν ο πρόεδρος, Δημήτρης Τσιράκης, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Μαντζαρίδης, ο ταμίας Λύγηρος Λυγήρου, η γραμματέας Χριστίνα Τσολάκου και το μέλος Μαριάνθη Πανουργιά.

Ποιες παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο δήμος

Μέσα σε αυτό το εποικοδομητικό κλίμα που έγινε η συνάντηση  για τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού, ο δήμος Διονύσου ανακοίνωσε τις εξής παρεμβάσεις:

  1. Την αύξηση των επιπέδων καθαριότητας στα σχολεία, μέσα από προσλήψεις καθαριστριών, ένα αίτημα που έθιξαν και οι μαθητές στις αντίστοιχες καταλήψεις τους,
  2. Την ενδυνάμωση – αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αγίου Στεφάνου, μέσω του κατάλληλου αριθμού παιδιάτρων, προκειμένου να εξετάζονται τακτικά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση οι μαθητές και να παίρνουν την αναγκαία βεβαίωση, για να γυρίσουν στα μαθήματά τους, καθώς και τη διεξαγωγή μαζικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και
  3. Την καταδίκη των επεισοδίων που προκλήθηκαν από εξωσχολικούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων καταλήψεων.

Καταληκτικά, τέθηκαν ως ζητήματα για μια μελλοντική συνάντηση, η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, η δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, αλλά και ενός χώρου νεολαίας εντός του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!