Ήπειρος -Δημοσκόπηση: Καταρρέουν Καχριμάνης, δήμαρχοι -Αναλυτικοί πίνακες - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
18
Ιούνιος
Back
Ήπειρος -Δημοσκόπηση:  Καταρρέουν Καχριμάνης, δήμαρχοι -Αναλυτικοί πίνακες

Ήπειρος -Δημοσκόπηση: Καταρρέουν Καχριμάνης, δήμαρχοι -Αναλυτικοί πίνακες

Ήπειρος -Δημοσκόπηση:  Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζουν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ηπείρου, 17 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση* του afttodioikisi.gr που διεξήχθη το διάστημα σε δείγμα 614 ατόμων από 4/4/2022 έως 12/5/2022:

-Περισσότεροι από 2 στους 3 (ποσοστό 64%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη, ενώ, απόρροια αυτού είναι, το 61% να ζητά να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης Ηπείρου. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει ότι ο κ. Καχριμάνης είναι «καταλληλότερος για περιφερειάρχης της Ηπείρου» είναι ακόμη χαμηλότερο (30%), με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ Ηπείρου, Σπύρο Ριζόπουλο να εμφανίζεται ως ο βασικός διεκδικητής με ποσοστό 25%.

-Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους δημάρχους, καταρχήν των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου (Ιωάννινα -Μωϋσής Ελισάφ, Άρτα -Χρίστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζα -Νίκος Γεωργάκος, Ηγουμενίτσα -Γιάννης Λώλος), αλλά και των υπόλοιπων δήμων της περιοχής, καθώς περισσότεροι από 3 στους 4 (ποσοστό 77%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο τους. Με το 62% να ζητά να επανεκλεγεί άλλος δήμαρχος.

-Κι αυτό γιατί το 42% θεωρεί ότι περιοχή που κατοικεί έγινε μάλλον χειρότερη ή χειρότερη τα τελευταία 2 -3 χρόνια, έναντι του 32% που θεωρεί ότι μάλλον έμεινε η ίδια και μόλις 25% που πιστεύει ότι έγινε καλύτερη.

-Τα μεγαλύτερα τοπικά προβλήματα, κατά τους Ηπειρώτες, είναι κατά σειρά: Το οδικό δίκτυο (61%), καθαριότητα -σκουπίδια (53%), κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης (38%).

-Το οδικό δίκτυο είναι το πρώτο πρόβλημα στο δήμο Πρέβεζας και στους άλλους δήμους της περιοχής με 72 και 66% αντίστοιχα, η καθαριότητα στους δήμους Ιωαννιτών (67%), Αρταίων και Ηγουμενίτσας (51%) και το κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης, επίσης στους δήμους Αρταίων (54%) και Ιωαννιτών (44%).

-Αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα, η ακρίβεια… χτυπάει κόκκινο με 86% των πολιτών να το θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, και ακολουθούν η ανεργία (32%) και η αδυναμία πληρωμής λογαριασμών (31%) και χρεών και δανείων (21%).

-Τέλος, περισσότεροι από 7 στους 10 Ηπειρώτες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι (λίγο ή καθόλου) από το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

*Ταυτότητα Έρευνας
Συλλογή στοιχείων διαδικτυακά με σύστημα CAWI από 4/4/2022 έως 12/5/2022
Δείγμα 614 άτομα, αντιπροσωπευτικό ως προς το φύλο την ηλικία και τη
περιφερειακή ενότητα
Το δείγμα είναι σταθμισμένο με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
του 2019 στην Ήπειρο
Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στρογγυλοποιημένα στη μονάδα

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!