ιόνιο-δημοσκόπηση-aftodioikisi-gr-προβάδισμα-αν-1242343
ΟΤΑ | 06.10.2023 | 17:05

Ιόνιο -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Προβάδισμα «ανταρτών» ΝΔ σε Περιφέρεια, Δήμους (γραφήματα)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προβάδισμα του «γαλάζιου αντάρτη» πρώην δημάρχου Κέρκυρας. Γ. Τρεπεκλή έναντι της επίσημης υποψήφιας της ΝΔ Ρ. Κράτσα, καταγράφει Δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήχθη από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023 σε δείγμα 1047 πολιτών (837 με την online έρευνα και τα 210 με την τηλεφωνική έρευνα), ο κ. Τρεπεκλής καταγράφει ποσοστό 25,6% έναντι 20,1% της κ. Κράτσα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Γαλιατσάτος με 17,9%. Ακολουθεί η υποψήφια του ΚΚΕ Α. Μπαλού με 9,9%, η Μ. Δρυ (ΠΑΣΟΚ) με 9,2 και ο Γ. Ραιδεστινός (ΑΡΣΥ) με 1,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%, εκ των οποίων το 11,8% είναι αναποφάσιστοι, το 3,3% δεν επιλέγει κανέναν από τους υποψήφιους και το 0,2% ψηφίζει «Λευκό/Άκυρο».

Αναφορικά με τους δήμους:

-Στον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής την Κεντρική Κέρκυρα, η εικόνα είναι παρόμοια με την περιφέρεια. Η (με αρνητική εικόνα νυν «γαλάζια» δήμαρχος Μ. Υδραίου -45,4% καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο της), υπολείπεται 4,6 ποσοστιαίων μονάδων (30,2 έναντι 34,8%) του «γαλάζιου αντάρτη», πρώην νομάρχη Κέρκυρας, Στ. Πουλημένου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ Γ. Καρύδης με 11,9% και ακολουθούν ο Γ. Μπορμπότης (ΚΚΕ) με 6,6% και ο Τ. Μεταλληνός με 2,6% . Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 19,9%, με το 14,6% να δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 2,6% να μην επιλέγουν κανέναν από τους υποψήφιους, το 2% να ψηφίζει «Λευκό/Άκυρο» και 0,7% να δηλώνει «ΔΞ/ΔΑ».

-Στο δήμο Νότιας Κέρκυρας, ο (με αρνητική εικόνα) «γαλάζιος» νυν δήμαρχος Κ. Λέσσης προηγείται με 28,6%, ενώ για την είσοδο στο β΄ γύρο δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Α. Αλεξάκης (16,6%) και ο Γ. Γκούσης, μέχρι πρόσφατα μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (16,5%), ενώ ακολουθούν ο Στ Πελαής (ΚΚΕ) και ο πρώην Δήμαρχος Κορισσίων Β. Χειμαριώτης (6,9%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 22,6%, εκ των οποίων 18% αναποφάσιστοι, 2,2% δεν επιλέγει κανέναν από τους υποψηφίους και 1,4% δηλώνει «ΔΞ/ΔΑ».

-Τέλος στο δήμο Λευκάδας, ο «γαλάζιος αντάρτης», πρώην βουλευτής της ΝΔ στο νησί Ξ. Βεργίνης προηγείται του (με ιδιαίτερα αρνητική εικόνα -51,8% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του) δημάρχου και επίσημου υποψήφιου του κόμματος Χ. Καλού (23,4 έναντι 18,3%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δρακονταειδής (16,4%) και στην τέταρτη ο Ε. Βερροιώτης (ΚΚΕ) με 7,4%. Στο δήμο Λευκάδας η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι ιδιαίτερα υψηλή (34,5%), εκ των οποίων το 18,8% αναποφάσιστοι, 10,4% δεν επιλέγει κανέναν υποψήφιο, το 4,3% δηλώνει «Λευκό/Άκυρο» και το 1% «ΔΞ/ΔΑ».

Χρίστος Βούζας

Ο Χρίστος Βούζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και έχοντας γερές βάσεις από τις σπουδές του αποφάσισε να ασχοληθεί με την εξοικονόμηση λέξεων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (μεταξύ άλλων, Αθηνόραμα, ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ, STAR, Αθήνα 9.84, Flash 96, Βήμα, Καθημερινή, Μεσημβρινή, Αδέσμευτος Τύπος, City Press και Αξία) ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως πολιτικός-κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 2008 ίδρυσε την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ από το 2018 έως το 2019 παρουσίαζε στον ρ/σ «Αθήνα 984» την ομώνυμη εκπομπή. Τις ελεύθερες ώρες του όταν δεν διαβάζει, δεν ταξιδεύει και δεν συναναστρέφεται με τους ανθρώπους που αγαπά, πλάθει ιστορίες παίζοντας με τις λέξεις. Απόρροια αυτής της ενασχόλησής του ήταν η έκδοση, το 2015, από τις εκδόσεις «Φαρφουλάς» της συλλογής διηγημάτων «Ιστορίες με κακό τέλος». https://www.facebook.com/vouzasc