Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Πυρά «καραμανλικών» βουλευτών ΝΔ -Τρεις αλλαγές προανήγγειλε ο Πέτσας

Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ -Τι αλλάζει (έγγραφο)

Πυρά κατά της «κατάργησης», όπως είπε, των τοπικών συμβουλίων, μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών: «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», ο «καραμανλικός» βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης ημέρας της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βλάχος επιτέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, που έχει και την αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης (σ.σ. ο υπουργός Μάκης Βορίδης, που εκλέγεται στην ίδια εκλογική Περιφέρεια με τον κ. Βλάχο, την Ανατολική Αττική, ήταν απών), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να θέλετε να καταργήσετε ένα τοπικό συμβούλιο που είναι στην έδρα του δήμου, εντάξει. Αλλά σε τοπικές κοινότητες που βρίσκονται 10-15 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου γιατί να τις καταργήσετε;», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:  «Είναι αδιανόητο να καταργήσετε, για παράδειγμα, το τοπικό συμβούλιο της Κερατέας που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την έδρα του δήμου (σ.σ. Λαυρεωτικής). Μάλιστα,  ο κ. Βλάχος απέδωσε τις ρυθμίσεις για τις Δημοτικές Κοινότητες στην «κακία του νομοθέτη».

Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να εκλέγεται ο τρίτος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο, επίσης, «καραμανλικός», βουλευτής της ΝΔ (Λάρισας) και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ζήτησε:

-Να αφαιρεθεί ο «κόφτης» των 300 κατοίκων και να προβλεφθεί Κοινοτικό Συμβούλιο και στις μικρές Δημοτικές Κοινότητες

-Να εκλέγεται πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας ο πρώτος σε σταυρούς και όχι (σ.σ. για παράδειγμα) ο τρίτος, γιατί ανήκει στον συνδυασμό που πλειοψήφησε στο δήμο.

Πέτσας Τρεις αλλαγές

Τους βουλευτές της ΝΔ επιχείρησε να κατευνάσει ο Στ. Πέτσας, προαναγγέλλοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις σε τρία σημεία:

-Δημοτικές Κοινότητες

-Αριθμό συμβούλων

-Παράβολα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΥΡΑ, ΒΛΑΧΟΣ, ΠΕΤΣΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]