Δήμος Ηλιούπολης: Τοποθετήθηκε το πρώτο παγκάκι για ΑμεΑ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back
Δήμος Ηλιούπολης: Τοποθετήθηκε το πρώτο παγκάκι για ΑμεΑ

Δήμος Ηλιούπολης: Τοποθετήθηκε το πρώτο παγκάκι για ΑμεΑ

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο δήμος Ηλιούπολης ο οποίος τοποθέτησε παγκάκι για τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία. Το συγκεκριμένο παγκάκι κατασκευάστηκε από τον τεχνίτη και κάτοικο της περιοχής Αντώνη Καρουζάκη και θα αποτελέσει εφαλτήριο για περεταίρω πρωτοβουλίες πάνω στην καθημερινότητα των ΑμεΑ της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια δημότης επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη και του εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει ένα τέτοιο ειδικό παγκάκι και αμέσως η πρόθεσή της αυτή απέκτησε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα για την πόλη.

«Είναι μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό και ευαισθησία», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Σεφτελής και συνεχίζει: «Τον δήμαρχο είχε επισκεφθεί στο γραφείο του τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, η συμπολίτισσα μας κ. Μάρθα Σημαντήρη και του γνωστοποίησε την πρόθεσή της να δωρίσει ένα ειδικό παγκάκι, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία. Ο δήμαρχός μας αποδέχτηκε με χαρά αυτή την προσφορά ιδιαίτερης ευαισθησίας, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συμπολίτη μας Μάριου Σημαντήρη, ο οποίος απεβίωσε πριν από τρία χρόνια.

Ο κ. Σημαντήρης, οικονομολόγος στο επάγγελμα, ήταν κάτοικος και δημότης της Ηλιούπολης από τη δεκαετία του ’50. Αυτό που χαρακτήριζε τον ίδιο, εκτός από τον ακέραιο χαρακτήρα του, ήταν η κοινωνική και εθελοντική του προσφορά στην πόλη μας και ακριβώς σ’ ένα ζήτημα κοινωνικό θέλησε να κάνει την προσφορά της η σύζυγός του. Ήθελε να κάνει κάτι στη μνήμη του, αλλά ταυτόχρονα αυτό να είναι χρήσιμο και στην τοπική κοινωνία, να μην έχει μόνο συμβολική ή αισθητική αξία, αλλά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κι έτσι κατέληξε σε αυτή την απόφαση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!