Χερσόνησος: Διεκδικεί ΚΑΠ μετά την κατάταξή του στην τέταρτη σε πληθυσμό θέση στην Κρήτη - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
16
Μάι
Back

Χερσόνησος: Διεκδικεί ΚΑΠ μετά την κατάταξή του στην τέταρτη σε πληθυσμό θέση στην Κρήτη

Ο δήμος Χερσονήσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τον πραγματικό πληθυσμό, κατατάσσεται τέταρτος στη σειρά σε επίπεδο Κρήτης (μετά το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο), γι’ αυτό και ο δήμαρχος της περιοχής Ζαχαρίας Δοξαστάκης τονίζει ότι, έστω και καθυστερημένα, θα μπορέσει να αποκατασταθεί η αδικία που μέχρι σήμερα ίσχυε για τον δήμο και οδηγούσε σε σημαντική απώλεια πόρων για την Τοπική Ανάπτυξη από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Ο δήμος Χερσονήσου, όπως συγκροτείται σήμερα με το «Σχέδιο Καλλικράτης», στην προηγούμενη απογραφή του 2001 συγκέντρωνε 25.003 κατοίκους, ενώ με την τελευταία απογραφή (2011) έχει συνολικό πραγματικό πληθυσμό 53.337 κατοίκους.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Δοξαστάκης σε δήλωσή του -αφού ανέφερε ότι έπειτα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Πραγματικού Πληθυσμού των ΟΤΑ της χώρας, δημοσιεύτηκε η απόφαση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως- προσθέτει ότι επιτέλους ο δυναμισμός και το μέγεθος του δήμου Χερσονήσου, έστω και μερικώς, αποτυπώνονται επίσημα. Όπως επισήμανε ο κ. Δοξαστάκης «είναι πανθομολογούμενο, ότι η Χερσόνησος για τουλάχιστον 7 μήνες τον χρόνο συγκεντρώνει 150.000- 200.000 κατοίκους με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τονίζοντας ότι οι ανάγκες, οι υπηρεσίες, το λειτουργικό κόστος και οι αναγκαίοι πόροι αυξάνονται ανάλογα.

«Με δεδομένο», καταλήγει ο δήμαρχος, «ότι ο πραγματικός πληθυσμός, κατά το ν. 3852/2010, αποτελεί τη βάση της κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στους δήμους, ο δήμος Χερσονήσου, έστω και καθυστερημένα, θα μπορέσει να αποκαταστήσει την αδικία που μέχρι σήμερα ίσχυε για αυτόν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!