Βύρωνας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Δημαρχείο

  • Απο stergios
  • 25 Νοεμβρίου 2018 - 09:33
  • Comments Off

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 11 π.μ.  οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι απέδωσαν ευθύνες στη δημοτική αρχή τόσο για το ότι δεν έχουν δοθεί τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε όσους προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αλλά και στο μόνιμο προσωπικό που εργάζεται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες για το 2018, όσο  και για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας  εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με πρόγραμμα μέσω του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα :

«Στη συγκέντρωση η Γενική Γραμματέας του Δήμου, επιχείρησε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση. Ενημέρωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για να δοθούν τα ΜΑΠ, καθώς και οι διαδικασίες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

Για μια ακόμη φορά γίνεται καθαρό ότι χρειάζεται η διαρκήςς παρέμβαση του σωματείου και η κινητοποίηση των εργαζομένων για δικαιώματα που θεωρούνται αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης που μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, υπερεκμεταλλεύεται τους ανέργους , καταπατά και δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση και ανακυκλώνει προσωρινά την ανεργία με μεροκάματα πείνας. Τόνισαν ότι εάν δεν δοθούν ΤΩΡΑ τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, δεν καταβληθεί η  μισθοδοσία στους εργαζόμενους  με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, δεν  δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας  σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται για το 2018, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαυρόπουλος και Τζορτζιώτης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!