Βόλβη: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Δ. Λιαμάς

Μπροστά σε πλήθος συνδημοτών του στο Σταυρό, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του δημάρχου Βόλβης, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τώρα δεν είναι η ώρα να οδηγηθούμε σε πειράματα και σε πισωγυρίσματα, είναι η ώρα της ευθύνης, είναι η ώρα να συνεχίσουμε μπροστά. Είναι η ώρα που ο δήμος Βόλβης χρειάζεται γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Ο τόπος μας τώρα, δεν θέλει μιζέρια και μικροψυχία, μας θέλει ενωμένους, με συνέπεια, με σύνεση, με δημιουργικές προτάσεις και με πολύ δουλειά».

Ο κ. Λιάμας επισήμανε ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή: «μέσα από την σκληρή δουλειά, την εντιμότητα και την γνώση, θα βασιστώ σε τρεις αξίες που τόσο ξεχάσαμε στην Ελλάδα: Ενότητα-Συνεργασία-Αλληλεγγύη».

Αναφέρθηκε στο μεγάλο «αθέατο» έργο που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια στο δήμο Βόλβης, που ήταν η διαμόρφωση ενός νέου δήμου σχεδόν από μηδενική βάση και κυρίως η προσπάθεια να μην βυθιστεί ο νέος δήμος λόγω των χρεών του παρελθόντος.

Υπογράμμισε ότι ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης και η δημοτική αρχή, παρέλαβαν χρέος 9 εκατ. ευρώ από τους προηγούμενους δήμους και μέσα σε 3 χρόνια κατέβαλαν πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ για δάνεια και χρέη του παρελθόντος, ενώ με 2,8 εκατ. ευρώ αποπληρώθηκαν όλοι οι προμηθευτές από το 2010, με αποτέλεσμα να εμφανισθεί πλεόνασμα το 2012 και ανάλογο θετικό αποτέλεσμα αναμένεται και το 2013, απόρροια συνετής διαχείρισης και κατάλληλων συνεργιών.

Επισήμανε ακόμα ότι δεν είναι η ώρα του απολογισμού του έργου καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται, ωστόσο ενδεικτικά ανέφερε τομείς όπου αναμφισβήτητα επιτεύχθηκαν σημαντικά αποτελέσματα, όπως ο τουρισμός («καταστήσαμε το δήμο Βόλβης ελκυστικό προορισμό για τους ξένους τουρίστες, με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις ακτές μας στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Χαλκιδική»), οι μεγάλες υποδομές («ενεργοποιήσαμε το έργο αποχετευτικού δικτύου σε Σταυρό-Βρασνά), το περιβάλλον («πρωτοβουλίες θωράκισης Στρυμονικού κόλπου, διαχείρισης βοσκοτόπων και αντιπυρικής θωράκισης»), η παιδεία («διατηρήσαμε τα σχολεία μας χωρίς προβλήματα και σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας»), ο πολιτισμός («δημιουργήσαμε πολιτιστικούς θεσμούς με ποιοτικές εκδηλώσεις»), η κοινωνική πολιτική («δημιουργία Γραφείου Ασφάλισης με δημοτική ενίσχυση στη θέση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ που έφυγε από το δήμο Βόλβης, δωρεάν διανομή τροφίμων σε 1200 δικαιούχους, συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο-φροντιστήριο κ.ά.»).

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι υπάρχει ήδη ο πυρήνας μιας ομάδας που συνδυάζει εμπειρία και νεανική ορμή, γνώση και φαντασία και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του δήμου Βόλβης, που διακατέχονται από δημιουργικότητα, θέληση για δουλειά, αποτελεσματικότητα και εντιμότητα, μακριά από ταμπέλες, δόγματα και κομματισμούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε μια κοινή πορεία προς τα εμπρός.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, ΟΜΙΛΙΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!