Βόλος: Ο φόβος της απόσυρσης του 500ευρου και το… κόλπο στα ATM των τραπεζών!

Με 500άρικα στα χέρια, προκειμένου να τα μετατρέψουν σε χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας, φοβούμενοι την απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ από την ΕΚΤ πηγαίνουν στις τράπεζες του Βόλου αποταμιευτές, αλλά πολλές φορές βρίσκονται προ εκπλήξεων. Οπως εξηγεί στον «Ταχυδρόμο του Βόλου» διευθυντικό στέλεχος τράπεζας, η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων ποτέ δεν επιτρεπόταν, αν η συναλλαγή δεν συνοδευόταν από παραστατικό. «Η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων με άλλα μικρότερης αξίας στα γκισέ, γινόταν και γίνεται από τις τράπεζες εξυπηρετικά στους κατόχους τραπεζογραμματίων μεγάλης αξίας. Ομως το 2015, πριν την εφαρμογή των capital controlς, αρκετοί συμπολίτες που αποταμίευαν σε θυρίδες ή σε στρώματα και άλλες κρυψώνες στα σπίτια τους, για να περιορίσουν τον όγκο των χαρτονομισμάτων, τα μετέτρεπαν σε 500άρικα ή 200άρικα.

Μετά όμως τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων και κυρίως μετά τις αποκαλύψεις ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να αποσύρει από την κυκλοφορία το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, η ζήτηση για μετατροπή των 500ευρων σε μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα αυξήθηκε κατακόρυφα. Ειδικότερα, πολλοί πολίτες που φυλάνε σε θυρίδες ή προσωπικές κρυψώνες τα χρήματα που εκταμίευσαν προ των capital controls, επιλέγοντας χαρτονομίσματα των 500 ευρώ για μικρότερο όγκο, έχουν ήδη αρχίσει να μας επισκέπτονται για να τα ανταλλάξουν με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας».

Αρκετοί μεταβαίνουν στα ΑΤΜ Παρασκευή βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και κάνουν on line κατάθεση το 500 ευρώ. Αμέσως μετά κάνουν ανάληψη του εβδομαδιαίου ορίου και το ΑΤΜ τους δίνει σε 50ευρα και 20ευρα το ποσό των 420 ευρώ, δηλαδή γίνεται ανταλλαγή μέσω κατάθεσης. Στη συνέχεια, μετά την αλλαγή της εβδομάδας, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα προς Σάββατο, το όριο ανάληψης των 420 ευρώ έχει ανανεωθεί και κάνουν δεύτερη ανάληψη 80 ευρώ (τέσσερα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ), οπότε και ολοκληρώνεται το «χάλασμα» του 500άρικου σε 50άρικα και 20άρικα…

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου – taxydromos.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, 500 ΕΥΡΩ, ΒΟΛΟΣ, ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!