Τρίπολη-θανάτωση αδέσποτων: Με μήνυση απαντά ο δήμος στην κριτική της Φιλοζωικής

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα ανάμεσα στον Δήμος Τρίπολης και τον Φιλοζωικό Σύλλογο της πόλης, με αφορμή τα θανατηφόρα περιστατικά σκύλων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην Τρίπολη. Μάλιστα με δελτίο τύπου ο Σύλλογος κατήγγειλε ως ηθικούς αυτουργούς για τις θανατώσεις αδέσποτων τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Δημήτρη Παυλή και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης κ. Γιώργο Θεοδωρακόπουλο.

Tην Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το Φιλοζωικό Σωματείο της Τρίπολης πραγματοποίησε  συνάντηση για να συζητηθεί το ζήτημα με τα αδέσποτα.

Η υπεύθυνη Τύπου του Σωματείου κα. Γιώτα Περήφανου ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με όσα έχουν καταγγελθεί για τον κ. Παυλή και τον κ. Σταματόπουλο  λέγοντας πως δεν τιμά κανέναν να καταγγέλλουμε ανθρώπους για τις θανατώσεις ζωών, χωρίς αποδείξεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ζαφειράκης, ο οποίος  κατήγγειλε τον τρόπο που ακολουθεί ο δήμος για την διαχείριση των αδέσποτων.

Τον Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε στη συνάντηση ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος καταδίκαζοντας τις θανατώσεις ζώων, αλλά και τα δημοσιεύματα που στοχοποιούν μέλη της δημοτικής αρχής.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας ανέφερε ότι το Φιλοζωικό σωματείο έχει καταθέσει συμφωνητικό στον δήμο Τρίπολης με το οποίο ζητά να διαχειριστεί τα αδέσποτα με ποσό τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό που δαπανά ο Δήμος αυτή τη στιγμή.

Επίσης ανέφερε πως τον δήμο έχουν γίνει πάνω από 400 στειρώσεις από το 2015 μέχρι και σήμερα, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα που του τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαφειράκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο καταγγέλλοντας για πλαστογραφημένα έγγραφα αναφέροντας ότι ο ίδιος ουδέποτε έχει κάνει τέτοιο έγγραφο.

Στην συνέχεια ο κ. Θεοδωρακόπουλος επεσήμανε ότι άμεσα θα δοθεί στην δημοσιότητα το έγγραφο που έχει δοθεί στον Δήμο Τρίπολης καθώς και στον δήμο Γορτυνίας.

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου

Έπειτα από όλα αυτά ο Φιλοζωικός Σύλλογος προχώρησε σε ανακοίνωση κάνοντας αναφορά για παραποιημένα έγγραφα από την πλευρά του δήμου που σκοπό έχουν την σύγκρουση του Συλλόγου με τους δημότες. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη μαζική εξόντωση αδέσποτων ζώων στο Δήμο Τρίπολης, αλλά και στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας υπό το πρίσμα των οποίων λειτουργεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, κρίνεται αναγκαίο να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε στις αναληθείς δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν ο Δήμος της πόλης μας και οι εκπροσώποι του, οι οποίοι δυστυχώς αποδεικνύονται πολέμιοι του έργου μας.

Ενόψει εκλογών, και φοβούμενοι τις απροσδόκητες για εκείνους διαστάσεις που έλαβε το επίμαχο ζήτημα, εκπρόσωποι του Δήμου δημοσιεύουν σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες έγγραφα εμφανώς παραποιημένα με δόλο και σκοπό να σπιλώσουν και να υπονομεύσουν το έργο που διενεργεί ο Σύλλογός μας και να δυναμιτίσουν τις σχέσεις μας με τους Δημότες.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης επίσημα αμφισβητεί τα εν λόγω συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα που στόχο έχουν το διασυρμό μας και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι κανένα από τα μέλη και τους εκπροσώπους του ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία, προσύμφωνο ή πρόταση στο Δήμο και ουδέποτε έλαβε χρήματα εκ του Δήμου Τρίπολης αλλά και από οποιοδήποτε άλλο Δήμο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

Οι εθελοντές του Συλλόγου μας ανέκαθεν υποκινούμενοι από αγαθά κίνητρα και από την ευαισθησία και την αγάπη που τους διακατέχει για τα ζώα, δραστηριοποιούνται με ίδιους πόρους και με πολύ κόπο προσπαθούν να ελαφρύνουν βραχυπρόθεσμα και να βρουν μια λύση  μακροπρόθεσμα σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία και δικαιολογημένα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των πολιτών και έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο πλέον εξαιτίας της αδιαφορίας των αρχών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου από το υστέρημά τους αναλαμβάνουν από κοινού τη φιλοξενία, τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ζώων και τη στείρωση αυτών δίχως να λαμβάνουν καμία στήριξη από το Δήμο Τρίπολης ή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά, γεγονός που μπορεί να πιστοποιήσει και πλήθος πολιτών οι οποίοι με τον τρόπο τους προσπαθούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Η προσπάθεια εξαπάτησης των Δημοτών, που υποκινείται εκ του Δήμου και των εκπροσώπων του σε βάρος του Συλλόγου μας, έχει απώτερο στόχο τη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ πολιτών και Συλλόγου και την απαξίωση αυτού που θα οδηγήσουν τελικά στη διάλυσή του για να συνεχιστεί αυτή η τραγική κατάσταση η οποία εξυπηρετεί οικονομικά τους Εκπροσώπους του Δήμου οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους μέχρι και σήμερα σπαταλούν άσκοπα σε άγνωστες στους Δημότες δραστηριότητες τα χρήματα που προορίζονται για την επίλυση του θέματος των αδέσποτων, δίχως ίχνος διαφάνειας στις πράξεις τους και τώρα προεκλογικά καπηλεύονται τη δική μας προσπάθεια, αμφισβητούν δημόσια και ρητά τα κίνητρα και τις δράσεις μας και προβαίνουν σε πράξεις ειδεχθείς σε βάρος ανθρώπων και ζώων προκειμένου να διασφαλίσουν τα πολιτικά και μη συμφέροντά τους.

Εδώ και 5 χρόνια ο Δήμος αδρανεί συστηματικά να επιλύσει το επίμαχο ζήτημα, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις γνήσιες και πραγματικές επιστολές που έχουμε αποστείλει στο Δήμο με διάθεση συνεργασίας μαζί του και στις οποίες ουδέποτε λάβαμε απάντηση, αλλά και από σειράν δημοσιευμάτων που έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί εκ του Συλλόγου μας στα ΜΜΕ (εθνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες) και είναι ακόμα στη διάθεση του κόσμου για να τα μελετήσει και να αναζητήσει ανά πάσα στιγμή την αλήθεια. Δεδομένων, λοιπόν, των συνθηκών, καταδικάζουμε τις πράξεις των εκπροσώπων του Δήμου και επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και να προβούμε σε πάσα νόμιμη ενέργεια προκειμένου οι υπεύθυνοι αυτής της ανεκδιήγητης και ντροπιαστικής για την πόλη μας κατάστασης να κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να απολογηθούν για όλες τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, προκειμένου να τιμωρηθούν.

Επιπλέον, προς ένδειξη σεβασμού απέναντι στον κόσμο που μας στηρίζει μας βοηθά και μας εμπιστεύεται, καλούμε όλους τους Δημότες στη συνέντευξη που θα δώσουμε στα ΜΜΕ την 1η Μαρτίου 2019, Ημέρα Παρασκευή και ώρα 1.30  μ.μ στο ξενοδοχείο Αρκαδία, προκειμένου να ακούσουν δια ζώσης τις θέσεις μας, να λάβουν αποδείξεις για όσα τους απασχολούν και να αποδειχθεί η αλήθεια με απτά στοιχεία για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διαιώνιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας.»

Προχωράει σε μήνυση ο Δήμος Τρίπολης: 

Μήνυση κατέθεσε χθες 28/02/2019 ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, για τις δηλώσεις που έχουν γίνει από μέλη του το τελευταίο διάστημα, σε τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο, γύρω από το θέμα τον αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε: «Κατά δήλωση τους (των μελών του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης), ο ηθικός αυτουργός και αυτός που δρομολογεί τις λύσεις για την θανάτωση των σκύλων είναι ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και μάλιστα ζήτησαν να αρθεί το απόρρητο από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μας. Όπως σας είχα υποσχεθεί, η νομική μας υπηρεσία έφτιαξε το σχέδιο της μήνυσης και σήμερα την καταθέτω σε βάρος του Φιλοζωικού δια του εκπροσώπου του που είναι ο κ. Ζαφειράκης και σε βάρος όποιου άλλου εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία».

Σχετικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που μέλη του φιλοζωικού συλλόγου έχουν αναφέρει σε δηλώσεις τους : «Δίνω σαφή εντολή στον εισαγγελέα, εφόσον χρειαστεί να αρθούν οι επικοινωνίες οι δικές μου αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου για όσα χρόνια κρίνει αυτός ότι είναι απαραίτητο ή ότι άλλο χρειαστεί….δεν μπορεί με τόσο απλοϊκό τρόπο να λέμε ότι την ευθύνη την έχει ο Δήμος ενώ αυτός (Φιλοζωικός) δεν είναι μέρος του προβλήματος και πάντα ευθύνονται κάποιοι άλλοι. Η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε σήμερα την οδό της δικαιοσύνης γιατί δεν μπορούν κάποιοι να σπιλώνουν το πρόσωπο του Δημάρχου, του αντιδημάρχου και κατ΄επέκταση του θεσμού του Δήμου Τρίπολης».

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε πως  «μεγάλη ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα την έχει ο Δήμος Τρίπολης. Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη την έχουν αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα χωρίς κανένα έλεγχο. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το νόμο και όποιος νομίζει ότι δεν καλύπτεται με τη μήνυση μας ας έρθει με στοιχεία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΜΗΝΥΣΗ, ΔΗΜΟΣ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!