Τρίπολη: Για εμπαιγμό κατηγορούν τον ΕΛΓΑ αγρότες και Δήμος

Γι εμπαιγμό των αγροτών της Τεγέας κατηγορεί τον ΕΛΓΑ ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας και ο δήμος Τρίπολης καθώς τα πορίσματα του οργανισμού δίνουν μικρά ποσοστά ζημιάς σε καλλιέργειες φρούτων από χαλαζόπτωση του περασμένου Μάιο ενώ στην πραγματικότητα η ζημιά ήταν μεγάλη.

Ο σύλλογος τονίζει ότι, «η ζημιά που είχε προκληθεί στα δέντρα ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Οι εικόνες τότε ήταν αποκαλυπτικές της ζημιάς. Τώρα τους καλούν να κάνουν ενστάσεις για να γίνει επανεξέταση».

Ο σύλλογος αναρωτιέται τι θα επανεκτιμήσουν δέκα μήνες μετά οι γεωπόνοι και καλεί τον ΕΛΓΑ, «να αποζημίωση άμεσα τους αγρότες για το 100% της ζημιάς από την χαλαζόπτωση του Μαΐου, που υπέστησαν και να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία».

Για το θέμα αυτό, πήρε θέση και το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, όπου κατά την τελευταία συνεδρίασή του, ομόφωνα καταδίκασαν όλες οι παρατάξεις, την κίνηση του ΕΛΓΑ να στείλει τόσο αργά τα πορίσματα με την εκτίμηση της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι στο σύνολό τους – όσοι μίλησαν – έκαναν λόγο για κοροϊδία, αφού τα ποσοστά ζημιάς όπως είπαν, δεν απηχούν την πραγματικότητα και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα προς τον ΕΛΓΑ, όπου καλούν τον οργανισμό, «να εξεταστούν με προσοχή οι ενστάσεις των αδικημένων παραγωγών. Να αποζημιωθεί ο κάθε πληττόμενος παραγωγός βάσει της πραγματικής ζημιάς που έχει υποστεί».

Επιπλέον το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε, διαπαραταξιακή επιτροπή να παραστεί στο διευθυντή του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου, προκειμένου να υποστηρίξει τους πληγέντες αγρότες στα δίκαια, όπως επεσήμαναν, αιτήματά τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΕΛΓΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!