Με τον δήμαρχο Γρεβενών συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Γρεβενών,Γιώργο Δασταμάνη, παρουσία του βουλευτή Γρεβενών, Χρήστου Μπγιάλα.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο και τις παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής. Μετέφερε επίσης, το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του δήμου προκειμένου να υλοποιήσει έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας, με παρεμβάσεις που αφορούν στις πηγές υδροδότησης 25 χωριών του δήμου, καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από  ακραία καιρικά φαινόμενα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης, αλλά και οι επιλογές του δήμου σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και  στις ποικιλόμορφες δυνατότητες υποστήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες αναπτύσσονται μεθοδικά τα δύο τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εντεταλμένους φορείς.  Τέτοιες είναι – ανάμεσα σε άλλες – η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος οδοφωτισμού, που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του ετήσιου κόστους για τους ΟΤΑ. Επίσης, η δυνατότητα  απομακρυσμένης αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συμψηφισμό (Virtual Net Metering), που επιτρέπει οι σταθμοί παραγωγής να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο από τα σημεία κατανάλωσης της παραγόμενης ενέργειας.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Γρεβενών ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα για οικονομική ενίσχυση και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!