Το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά περνάει στα «χέρια» του ομώνυμου δήμου

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο. Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεθαύριο (Τετάρτη 28 Αυγούστου), αναμένεται να εγκριθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν μεταξύ του δήμου Παύλου Μελά και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Μετά από αγώνες 20 χρόνων έφτασε η δικαίωση. Η δυτική Θεσσαλονίκη κερδίζει, δίνοντας μάχες, το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η πόλη βγαίνει στη φύση και η φύση μπαίνει στην πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, παραχωρείται κατά χρήση, για 49 χρόνια, στο δήμο Παύλου Μελά το ομώνυμο στρατόπεδο έκτασης 289 στρεμμάτων, το οποίο αναμένεται να «μεταμορφωθεί» σε πάρκο. Τα υπάρχοντα κτίρια που έχουν κηρυχτεί διατηρητέα θα συντηρηθούν με την ευθύνη του δήμου και θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές χρήσιες και για αναψυχή.

Στην κυριότητα του αρμόδιου υπουργείου θα παραμείνουν 25 πολεοδομημένα στρέμματα, ενώ 8 στρμ. θα παραχωρηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ


Αφήστε μια απάντηση