Το Κίνημα «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος» σε… Ολομέλεια – Ποιοι δήμαρχοι αποχωρούν ή πάνε Περιφέρεια (λίστα)

Με ραγδαίους ρυθμούς το Κίνημα «Δεν θα Είμαι Ξανά Υποψήφιος Δήμαρχος» συγκέντρωσε ολοένα και περισσότερους δημάρχους – μέλη, ανάμεσά τους και τοπικοί άρχοντες με πολυετείς θητείες. Τα μέλη του Κινήματος, είτε επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Αυτοδιοίκηση, είτε να διεκδικήσουν την «μετακίνησή» τους από τους δήμους στις περιφέρειες, ως υποψήφιοι σύμβουλοι ή ως υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Η αρχή έγινε ορισμένους μήνες πριν τις εκλογές και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι αιρετοί. Στη λίστα με τα «βαριά ονόματα» όσων δεν θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, για τον οποίο προσφάτως έγινε γνωστό ότι θα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ο Νίκος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα και πλέον υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού, ο Δημήτρης Μαραβέλιας, δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος αποχωρεί από την Αυτοδιοίκηση, ο Μπενέτος Σπύρου, δήμαρχος Λειψών και πλέον διεκδικητής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ο Γιάννης Δεκαβάλλας, επί 24 συναπτά έτη δήμαρχος Σύρου ο οποίος είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με το συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη και ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου και πλέον υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ακόμη εκτός Αυτοδιοίκησης αποφάσισαν να βρεθούν οι δήμαρχοι Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος. 

Μέλη του Κινήματος, επίσης, προερχόμενοι από την Αττική είναι οι δήμαρχοι: Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς – μοναδικός δήμαρχος που εκλέχθηκαν με το ΚΚΕ στην Αθήνα, πλέον, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του, Λυκόβρυσης – Πέυκης Δημήτρης Φωκιανός, και ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλης Ξύδης.

Συμμετέχοντες στο Κίνημα από δήμους της επαρχίας

Δήμος Βέροιας

Την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος, έχει ανακοινώσει Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου. Όπως είπε η δήμαρχος, «η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την υποβολή παραίτησης, το περασμένο καλοκαίρι, αντιδρώντας στην πλήρη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης». Στην τοποθέτησή της η δήμαρχος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέλη της παράταξής που «σήκωσαν  κεφάλι ενόψει των εκλογών» και τους κάλεσε να παραιτηθούν άμεσα από τις έμμισθες θέσεις τους, ειδικά από τη στιγμή που δημόσια καταγγέλλουν την διοίκηση του δήμου.

Δήμος Βόλβης

Η απόφαση να μην θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές οδήγησε τον δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη να παραιτηθεί από το δημαρχιακό αξίωμα το Νοέμβρη του 2013. Παρουσίαζοντας τον απολογισμό του έργου του, κ. Γαλαμάτης δήλωσε: «Τους λίγους μήνες που απομένουν έως τις εκλογές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και 3-4 «προεκλογικοί» μήνες, πρόκειται να ληφθούν ιδιαίτερα δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον του δήμου Πιστεύω όμως ότι  δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ορθό να αποφασίσω για λύσεις, για τις οποίες δεν θα έδινα τη δυνατότητα στους πολίτες να με κρίνουν, κάτι που είναι έξω από την πολιτική μου φιλοσοφία». Στη θέση του Δημήτρη Γαλαμάτη εξελέγη δήμαρχος ο Διαμαντής Λιάμας . Ο κ. Λιάμας ήταν αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Οικονομικών, Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για τη δημοτική ενότητα Αρέθουσας.

Δήμος Λευκάδας

Τις πρώτες κιόλας μέρες του 2014 ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής έκανε έναν απολογισμό της τριετίας του στα ηνία της δημοτικής αρχής ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο κ. Αραβανής δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι 31/8/2014 με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα, για να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα προς όφελος της Λευκάδας μας, των συμπολιτών μας, όλων μας. Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2014, δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος.»

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης. Ο κ. Μαρνέρης, όπως δήλωσε,  οφείλει στον εαυτό του και στην οικογένειά του να επιστρέψει σε αυτούς, αλλά επιθυμεί να είναι υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος σε οποιοδήποτε συνδυασμό ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση και πολιτική.

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ο δήμαρχος Μανώλης Σκαντζός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Θα είναι όμως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του.

Δήμος Ξάνθης

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης είχε ανακοινώσει από την αρχή της θητείας του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Υπόλοιποι δήμαρχοι- μέλη του Κινήματος από την επαρχία είναι οι: Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, Κέας Αντώνης Δεμέναγας, Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος – μέλος της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» έπειτα από την ήττα του στις εσωκομματικές διαδικασίες της παράταξής του για την ανάδειξη υποψηφίου, Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, Αρχάνων – Αστερουσίων Ρούσος Κυπριωτάκης, Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Τριφυλλίας Κωνσταντίνος Κόλλιας, Αίγινας Σάκης Σακιώτης ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Σγουρού, Δίου- Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας, Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, Σιντίκης Απόστολος Καρύδας, Σκύδρας Γιώργος Χοΐδης, Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Κάτω Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης υποψήφιος πλέον αντιπεριφερειάρχης Δράμας με την παράταξη του Άρη Γιαννακίδη, Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, Παρανεστίου Νίκος Καγιάογλου, Σαμοθράκης Γιώργος Χανός, Κιμώλου Γεράσιμος Μαγκανιώτης μετά από μια 12ετή θητεία, Σικίνου Γιάννης Συρίγος, Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Αργιθέας Χρήστος Καναβός, Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, Δελφών Νίκος Φουσέκης, Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμίδας, Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης, και ακόμη Πάργας Παναγιώτης Γαργάλας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!