Θεσσαλονίκη: Όσα είπε ο Ζέρβας στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

«Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, να μη χάσει καμία ευκαιρία. Πρέπει να αφήσει πίσω της όλα όσα την έχουν πληγώσει, όλα όσα την έχουν καθηλώσει, όλα όσα την οδήγησαν σε ήττες και χαμένες ευκαιρίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τη νέα του σύνθεση.
Ο κ.Ζέρβας, μιλώντας προς τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, έδωσε το στίγμα της διοίκησής του για τα επόμενα χρόνια. «Δεν ήρθαμε για να διχάσουμε την πόλη», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός. Δεν είμαστε οπαδοί του «παραλάβαμε καμένη γη» όμως ούτε η «αγιοποίηση των πάντων» ωφελεί την πόλη».
Αναφέρθηκε στα οικονομικά πεπραγμένα λέγοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και πως οι υποχρεώσεις ανέρχονται σε 3 εκατ. ευρώ, ενώ στα ταμεία υπάρχουν λιγότερα χρήματα. Για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, υποσχέθηκε πως θα το στηρίξει η διοίκησή του, ωστόσο το έργο «βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μπει στις ράγες υλοποίησης».
Πρόσθεσε πως θα δοθεί βαρύτητα στη βελτίωση της καθημερινότητας, κυρίως στα θέματα της καθαριότητας και το κυκλοφοριακό, με μετρήσιμα αποτελέσματα και «λιγότερες δημόσιες σχέσεις και λιγότερες δηλώσεις και ατάκες». Επίσης στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα είναι η παιδεία και η ολοκλήρωση των υποδομών. «Και Μετρό και νέος βιώσιμος ΟΑΣΘ, και ανάπλαση της ΔΕΘ και ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ και ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Ζέρβας.
Επίσης, στις προτεραιότητες θα είναι ο πολιτισμός, η ασφάλεια, η κοινωνική πολιτική, τα αδέσποτα ζώα, η αλλαγή του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, η κατάρτιση του προϋπολογισμού 2020 και η αναβάθμιση του αστικού χώρου. Τέλος, ο κ.Ζέρβας ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ώστε ο δήμος Θεσσαλονίκης να εισέλθει στη ψηφιακή εποχή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ, ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ, ΖΕΡΒΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!