Θεσσαλονίκη: Οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα άναψαν τα αίματα – Κόντρα Μπουτάρη με δημοτικούς συμβούλους

Αντπαράθεση του Γιάννη Μπουτάρη με δημοτικούς συμβούλους για διαγωνισμούς

Για επιπολαιότητα που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην αξιοπιστία του δήμου Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, τρεις δημοτικούς συμβούλους – τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Ανδρέα Κουράκη, τον Εφραίμ Κυριζίδη από τους «Εντάξει» και το Γιώργο Αβαρλή από την «Ανοιχτή Πόλη», με αφορμή τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν στις δύο εταιρίες που εμπλέκονται σε διαγωνισμούς για την καθαριότητα.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος μετά τις καταγγελίες για παρατυπίες και «σκιές» στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, ενώ χαρακτήρισε «θεατρική παράσταση» και «φιάσκο» την πρώτη αυτοψία στις εταιρίες από τα τρία μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που στη συνέχεια έκαναν λόγο για «επιχειρήσεις-φαντάσματα».

Επίσης, αποκάλυψε πως ο ίδιος ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Πέτρο Λεκάκη, να μην πάει μαζί με τους τρεις δημοτικούς συμβούλους στην πρώτη αυτοψία.

«Έγινε και δεύτερη αυτοψία για να αποδειχτεί πως δεν είναι φαντάσματα. Αλλά η ζημιά από αυτή την επιπολαιότητα των τριών, που διοχέτευσαν πρώτα στον Τύπο τις πληροφορίες, έχει γίνει. Δημιούργησαν τεράστια ζημιά για την αξιοπιστία του δήμου, αλλά και τις εταιρίες», είπε ο κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Λυπάμαι, με τη μανία της αντιπολίτευσης, ενώ τα λάθη είναι προσβλητικά και για τους ίδιους».

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, με τον Ανδρέα Κουράκη να υποστηρίζει πως «πολύ καλά κάναμε τη δουλειά μας και την πρώτη και τη δεύτερη φορά. Το ερώτημα είναι εάν η εταιρία μπορούσε να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς».

Ο Εφραίμ Κυριζίδης συμπλήρωσε πως «ο μόνος που παραιτήθηκε μετά τις αυτοψίες ήταν ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας και σας προτείνω να αναλάβετε τις δικές σας» – ενώ ο Γιώργος Αβαρλής από την πλευρά του πρόσθεσε πως «καθυστέρησε ο δήμαρχος να παραγγείλει την ΕΔΕ» ενώ διευκρίνισε πως «όταν μιλάω για ευθύνες μιλάω για πολιτικές ευθύνες και όχι για ποινικές».

Στην τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Πέτρος Λεκάκης, αφού παρουσίασε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, φωτογραφίες και βίντεο από τη δεύτερη αυτοψία στις εταιρίες, κατέληξε πως «όντως κατέθεσα την παραίτηση μου στο δήμαρχο, γιατί θεώρησα πως μετά από αυτή την ιστορία έτσι έπρεπε να πράξω».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι ότι εμείς μιλάμε ηθικά, και να μην κάνουμε πράγματα που δεν είναι σωστά. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αν την κάνω καλά ή κακά κρίνεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΟΝΤΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!