Θεσσαλονίκη: Εντός του 2013 η ανάπλαση της Αγ. Σοφίας - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back

Θεσσαλονίκη: Εντός του 2013 η ανάπλαση της Αγ. Σοφίας

Εντός του 2013 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του τμήματος της οδού Αγίας Σοφίας από την Πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Τσιμισκή. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της μελέτης που αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή, μαζί με την εκτίμηση του κόστους των εργασιών.

Αυτές τις δηλώσεις έκανε στο ΑΠΕ  ο αντιδήμαρχος  Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον μελετητή του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού του ΥΠΕΚΑ για την ανάπλαση του ιστορικού άξονα Αγίας Σοφίας – Αχειροποιήτου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την γνωστοποίηση απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβεριάτου, που προβλέπει, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, πίστωση 200.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του Πράσινου Ταμείου οικονομικού έτους 2013 για την εκπόνηση της συνολικής μελέτης για ολόκληρο τον άξονα.

Ο κ. Κουράκης επισήμανε ότι το επόμενο στάδιο είναι η ολοκλήρωση της μελέτης για το τμήμα από την Τσιμισκή μέχρι τη θάλασσα και ο προσδιορισμός των κονδυλίων που θα χρειαστούν προκειμένου να αναζητήσει ο δήμος πηγές χρηματοδότησης. Μέχρι το τέλος του 2014 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και για το τελευταίο τμήμα της Αγίας Σοφίας, από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι την Αχειροποίητο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!