Κυριακή
4
Ιούνιος
Back

Θεσ/νίκη: Αλλαγές στη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην πλ. Αριστοτέλους

Μια νέα προσπάθεια να μπει τάξη στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης που προωθεί αλλαγές στην χωροθέτησή τους στην πλατεία Αριστοτέλους. Η επιτροπή ποιότητας ζωής ενέκρινε σήμερα τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται στα καταστήματα να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα μπροστά στις προσόψεις τους, αφήνοντας πάντως ελεύθερο το χώρο μέσα στις στοές της πλατείας.

Συγκεκριμένα, εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, θα υιοθετηθεί το αίτημα των καταστηματαρχών για τοποθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων σε τμήμα των υφιστάμενων παρτεριών (έκτασης 150 τετραγωνικών μέτρων) και σε υπερυψωμένο κατά 20 εκατοστά ξύλινο δάπεδο, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο σχεδιασμός της πλατείας. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, θα απελευθερωθεί χώρος τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων περίπου, που μέχρι τώρα καταλαμβάνονταν αυθαίρετα. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, με τη νέα χωροταξία αλλά και τα κινητά διαχωριστικά που θα οριοθετούν το χώρο.

Για το γενικότερο ζήτημα με τα τραπεζοκαθίσματα, ο αντιδήμαρχος αναγνωρίζει ότι «υπάρχει πρόβλημα στην αστυνόμευση» ωστόσο εκτιμά ότι ένα χρόνο μετά τις πρώτες ρυθμίσεις της δημοτικής αρχής στον πεζόδρομο της Ικτίνου, τα πράγματα πηγαίνουν καλά. «Μετά από παρεμβάσεις των κατοίκων που αντέδρασαν και έκαναν αγωγές, έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση και σε ένα ποσοστό 80 με 90% ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει», αναφέρει.

Σχετικά με την οδό Αγίας Σοφίας διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει οριστικά πεζόδρομος», κάτι που, άλλωστε, προβλέπει και η μελέτη που πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό μελετών για τη διαμόρφωσή της. «Ο Δήμος επιθυμεί την υλοποίηση της μελέτης, συνεπώς το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει αργότερα αν θα δώσει άδειες για τραπεζοκαθίσματα και σε τι αριθμό. Μέχρι όμως να γίνει η σχετική κατασκευή και διαμόρφωση του πεζόδρομου, κάτι που εκτιμάται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία το πιλοτικό σχέδιο της πεζοδρόμησης, από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Τσιμισκή. Όσο λειτουργεί το πιλοτικό σχέδιο δεν θα δοθεί άδεια για τραπεζοκαθίσματα» σημειώνει ο κ. Κουράκης.

Οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων

Χθες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τις διαγραμμίσεις κοινοχρήστων χώρων που διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Οι διαγραμμίσεις αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ανανεώνουν την άδεια λειτουργίας τους. Οι χώροι οριοθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων βρίσκονται στις οδούς:

Λ. Νίκης 3 (3 καταστήματα), Λ. Νίκης 21, Λ. Νίκης 25, Λ. Νίκης 31, Λ. Νίκης 43(2 καταστήματα), Λ. Νίκης 51, Ν. Φωκά 3, Ν. Φωκά 5 (2 καταστήματα), Μητροπόλεως 51 (2 καταστήματα), Βαρόνου Χιρς 22, Βαϊου 7, Κουντουριώτη 19, Αντιγονιδών 7, Φιλίππου 18, Π.Π. Γερμανού 33, Προξένου Κορομηλά 47, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 9, Αγίας Σοφίας 19 & Αγίας Θεοδώρας 15, Προξένου Κορομηλά 11, Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Αριστοτέλους 3 με Τσιμισκή, Γρηγορίου Λαμπράκη 65, Αγίων Πάντων 28, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Αγίας Σοφίας και Γεωργίου Σταύρου 16.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!