Θεσ/κη: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός – Μπουτάρης: Όχι τώρα η μετακίνηση του φόρου στους δήμους

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έτους 2014, ύψους 371,2 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, έκανε αναφορά στα αποτελέσματα που αρχίζουν να φαίνονται από τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση εδώ και τρία χρόνια, ενώ για το φόρο ακίνητης περιουσίας, επανέλαβε ότι, σαφώς είναι υπέρ της «μετακίνησης» του φόρου στους δήμους, όμως «όχι τώρα», καθώς το θέμα πρέπει, όπως είπε, να ξεκαθαριστεί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησαν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, με το δημοτικό σύμβουλο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου να επισημαίνει: «Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποχωρήσουμε από την αίθουσα». Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης αποχώρησαν από την αίθουσα, αλλά επανήλθαν στη συνέχεια και ψήφισαν κατά του προϋπολογισμού.

Επίσης, τον προϋπολογισμό καταψήφισαν, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης, ενώ λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Εξουσία Πολιτών» Μάκης Στεργίου.

Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 8 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2013, και διαμορφώνεται στα 371,2 εκατ. ευρώ. Κύριο χαρακτηριστικό του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 είναι η περιστολή δαπανών, με μοναδική εξαίρεση τα κονδύλια της υπηρεσίας κοινωνικής πολιτικής.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΥΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!