Θεοδωράκης για αποτέφρωση: Να πουν Καμίνης – Μπουτάρης ποιοι τους σαμποτάρουν

Παρέμβαση για το ζήτημα της καύσης των νεκρών και υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων έκανε μέσω facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Καλεί παράλληλα τους δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη αντίστοιχα, να δηλώσουν δημόσια ποιος εμποδίζει τις προσπάθειές τους για δημιουργία χώρων αποτέφρωσης.

Αναλυτικότερα, η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook για την καύση των νεκρών:

Πριν από 15 μέρες ο Γιώργος Αμυράς είχε δώσει άλλη μία μάχη στη Βουλή για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να καθορίζει την τύχη του σώματός του μετά θάνατον. Παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 4.000 σοροί κάθε χρόνο μεταφέρονται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση με τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες.
Και χθες χρειάστηκε να ακούσουμε την δραματική εμπειρία της Άννας Βαγενά στα αποτεφρωτήρια της Βουλγαρίας με τη σορό του Λουκιανού για να ξαναπούμε τα αυτονόητα. Πρέπει με νέα νομοθετική ρύθμιση να επισπεύσουμε επιτέλους τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα.

Είναι ντροπή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους Δήμους αυτή η πολύχρονη κωλυσιεργία. Και καλούμε τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη, που και οι δύο έχουν κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, να πουν δημόσια ποιοι εμποδίζουν και ποιοι σαμποτάρουν. Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών να δεχτεί την πρότασή μας για δημιουργία ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αναβολές. Δε θα χαριστούμε σε όσους βλέπουν ψήφους πίσω από την ασέβεια στους νεκρούς. Στη χώρα της Αντιγόνης του Σοφοκλή πρέπει να σταματήσουν επιτέλους τα μισόλογα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ, ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ, ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!