Θάσος: Kάτοικοι εμπόδισαν τη Χρυσή Αυγή να μοιράσει τρόφιμα

Κρατώντας πανό, στα οποία αναγράφονταν τα συνθηματα «Ο φασισμός δε θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», αλλά και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς του Δήμου Θάσου εμπόδισαν την Κυριακή μέλη της Χρυσής Αυγής να μοιράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην πλατεία του χωριού. Αναλυτικότερα:

Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, και αφού απομόνωσαν σε μια γωνιά τα μέλη της Χρυσής Αυγή, τους είπαν ότι δεν επιθυμούν τη διανομή τροφίμων, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν το χωριό. Ταυτόχρονα, απέτρεπαν όσους συμπολίτες τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που θα διένειμαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου η ανταπόκριση ήταν μικρή. Τις επόμενες μέρες ανάλογη κίνηση θα κάνουν και στην Τοπική Κοινότητα της Παναγίας, όπου ήδη οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του νησιού έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΤΚ ΠΟΤΑΜΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση