Ταχιάος: Είναι ντροπή να μιλάμε για το δίκαιο του αίματος (ηχητικό)

«Επιτρέψτε μου να πω ευθέως στον άνθρωπο αυτό, ότι σιχαίνομαι αυτή την ερώτηση, την απεχθάνομαι αυτή την ερώτηση και απεχθάνομαι την συλλογιστική που κρύβεται από πίσω. Την απεχθάνομαι. Είναι φρικιαστική. Είναι ντροπή σήμερα στον 21ο αιώνα να μιλάμε για το δίκαιο του αίματος , δεν ξέρω πως θέλετε να το πείτε, αλλά είναι φρικιαστικό. Και λυπάμαι που αυτά εδώ δεν περιορίζονται σε έναν και δύο ανθρώπους, αυτές οι απόψεις οι οποίες είναι πάρα πολύ ακραίες κυκλοφορούν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό στην πόλη.»
Αυτή ήταν η απάντηση, πριν από λίγες μέρες, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Focus FM, του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, στον συνδυασμό του οποίου υπάρχει ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το όνομα Σάμι Γαράιμπε, όταν ένας ακροατής του έκανε την παρακάτω ερώτηση:  «Αν η πόλη χρειάζεται υποψήφιους αλλοδαπούς που έχει βάλει, Ινδούς, δεν ξέρω τι είναι, Πακιστανοί, δεν ξέρω τι είναι.»

«Καταρχάς δεν υπάρχει υποψήφιος αλλοδαπός, όλοι οι υποψήφιοι που έχω είναι Έλληνες πολίτες. Έχω μια Ελληνίδα πολίτη η οποία είναι Βραζιλιάνα εκ καταγωγής, παντρεμένη με Έλληνα πολίτη κι έναν Έλληνα πολίτη ο οποίος έχει Ιορδανό πατέρα και για αυτό έχει ιορδανικό όνομα αλλά είναι ορθόδοξος χριστιανός, βαπτισμένος εδώ.»

 

Ο ίδιος ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Σάμι Γαράιμπε, έδωσε τη δική του απάντηση με πρωτότυπο σποτ στα social media με τίτλο “Γιατί με λένε Σάμι” και καταλήγοντας:
 
“Όσοι μου επιτίθενται για το όνομά μου είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να το κάνουν. Όμως έτσι, η Θεσσαλονίκη ούτε καθαρότερη ούτε ομορφότερη ούτε πλουσιότερη πρόκειται να γίνει».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΝΤΡΟΠΗ, ΜΙΛΑΜΕ, ΔΙΚΑΙΟ, ΤΑΧΙΑΟΣ, ΑΙΜΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!