Τα νέα προεδρεία των Δήμων της ανατολικής Κρήτης - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
9
Ιανουάριος
Back

Τα νέα προεδρεία των Δήμων της ανατολικής Κρήτης

Κατά τη διάρκεια των σημερινών δημαιρεσιών στην Ανατολική Κρήτη – στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου- εξελέγησαν νέα προεδρεία στα Δημοτικά Συμβούλια.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών έχουν ως εξής: πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου επανεξελέγη ο Γεώργιος Καλογεράκης, με 21 ψήφους από τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους που έλαβαν μέρος στις δημαιρεσίες, ενώ από τη μείζονα μειοψηφία εξελέγη ως αντιπρόεδρος ο Κων. Καστελλιανάκης με 22 ψήφους και στη θέση του γραμματέα ο Μιχ. Λεμονής, ο οποίος προτάθηκε από την πλειοψηφία, αφού οι δύο συνδυασμοί «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Δημοτική Συνεργασία» δεν πρότειναν υποψήφιο για τη θέση.

Εξ άλλου έπειτα από δυο ψηφοφορίες ολοκληρώθηκε η εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου με τον Δημήτρη Γαρεφαλάκη να συγκεντρώνει 14 ψήφους υπέρ και 11 λευκά.

Επίσης, ο Μανώλης Αντωνογιαννάκης από την παράταξη της πλειοψηφίας, επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου λαμβάνοντας 23 ψήφους. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Αντώνης Μανιαδής από τη μείζονα αντιπολίτευση με 23 ψήφους και γραμματέας επανεξελέγη ο Βαγγέλης Παρασύρης από την πλειοψηφούσα παράταξη, επίσης με 23 ψήφους. Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λαϊκή Συσπείρωση απείχε των ψηφοφοριών για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας εκλέχθηκε ο Γιάννης Δρακάκης. Στην εκλογική διαδικασία ο κ. Δρακάκης πήρε 16 ψήφους και 6 λευκά επί συνόλου 22 ψηφισάντων.

Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη από τη μείζονα μειοψηφία ο Νίκος Πλακαντωνάκης με 22 ψήφους και στη θέση του γραμματέα ο Γιάννης Σφενδουράκης, ο οποίος κι εξελέγη με 22 ψήφους.

Ακόμη στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ο Γιώργος Επιτροπάκης επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 19 ψήφους από τους 21 παρόντες και 2 λευκά, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Πέτρος Μιχελάκης και γραμματέας η Μαρία Βαριτακη.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας εκλέχτηκε παμψηφεί ο Γεώργιος Καλογεράκης , αντιπρόεδρος επίσης παμψηφεί εκλέχτηκε η Ολγα Δραμουντάνη και γραμματέας εκλέχτηκε ομόφωνα η Μαρία Φραγκουλάκη από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Την ίδια ωρα επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού ο Γιάννης Νικολακάκης, συγκεντρώνοντας τις 20 από τις 21 ψήφους των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ενώ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Κουλεντάκης με 19 ψήφους και 2 λευκά, και γραμματέας ο Γιώργος Μερωνιακάκης, που συγκέντρωσε 19 ψήφους και 2 λευκά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου επανεξελέγη κατά την τρίτη ψηφοφορία με 22 ψήφους ο Γρηγόρης Πασπάτης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!