ΣΥΡΙΖΑ κατά Συρίγου: Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι «το παιδάκι» της κυβέρνησης της ΝΔ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ κατά Συρίγου: Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι «το παιδάκι» της κυβέρνησης της ΝΔ

Καυστικό σχόλιο έκανε ο βουλευτής Ευβοίας  του ΣΥΡΙΖΑ και αν. Τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης σχετικά με τις πρωινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Συρίγου για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί:

“Στο «ελληνικό όνειρο» των νησιών και των βουνών μας δεν χωρούν δάσκαλοι και κατ’ επέκταση δεν χωρούν τα παιδιά μας για την κυβέρνηση της ΝΔ. Αφού οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να λύσουν άλλο ένα μείζον πρόβλημα, αυτό της στέγασης των εκπαιδευτικών -με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να καταλήγουν να διαμένουν σε camping λόγω του υπέρογκου κόστους ενοικίασης- μετακυλίουν στους Δήμους, για άλλη μία φορά – από τις μάσκες για τα σχολεία μέχρι τα ναυαγοσωστικά βάρη- την ανικανότητά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Να μην περιμένουμε «το κράτος πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς» είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, και το πρόβλημα να το λύσουν οι Δήμοι. Με τα οικονομικά των Δήμων να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το υπέρογκο ενεργειακό κόστος ώστε να μη φορτωθεί στους δημότες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά καλείται να προβεί και σε άλλα έξοδα για να στηρίξει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι επαίτης ούτε μπορεί να εμπαίζεται σε τέτοιο βαθμό από τη Νέα Δημοκρατία. Ας φύγουν οι κύριοι της κυβέρνησης για διακοπές διαρκείας και ας αφήσουν για το καλό του τόπου μας την Προοδευτική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να βάλει τα θεμέλια ξανά για την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, με πόρους, αρμοδιότητες και προσωπικό.”​

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!