Συνεργασία του Δήμου Φυλής με την ΕΑΓΜΕ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 

Τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο, η οποία θα αναδεικνύει την χλωρίδα, την πανίδα, τα πετρώματα και την ιστορία του μονοπατιού της Γιαννούλας συζήτησαν, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) Ανδρέα Τσώκο, τον Επίκουρο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και συντοπίτη μας Γιάννη Μπαζιώτη και την Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΠΟΣ) Φυλής Πόπη Δηλαβεράκη.

Με τη χρήση της εφαρμογής, όποιος περπατάει στο μονοπάτι θα έχει τη δυνατότητα να δει, στο κινητό του τηλέφωνο, τα δεδομένα κάθε σημείου της διαδρομής: Χλωρίδα, πανίδα, πετρώματα και ιστορία. Η εφαρμογή θα αποτελέσει πιλότο για την ψηφιακή αποτύπωση όλων των μονοπατιών του Δήμου Φυλής, αλλά και άλλων Δήμων.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η συνεργασία των τριών φορέων μπορεί να γίνει με τη σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, με την οποία ο καθένας θα δεσμευτεί για την εκτέλεση συγκεκριμένου τμήματος του έργου.

Ειδικότερα θα συλλεγούν δεδομένα και αφού τεθούν υπό επεξεργασία στα εργαστήρια της ΕΑΓΜΕ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου θα ψηφιοποιηθούν και θα διατεθούν στους προγραμματιστές που θα τα εντάξουν στην εφαρμογή.

Το έργο εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Δήμου Φυλής και των συνεργαζόμενων φορέων για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου και ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος τέθηκε και το ζήτημα της ψηφιοποίησης των αξιόλογων αναρριχητικών πεδίων της Φυλής, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτελέσουν αναρριχητικό προορισμό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΑΓΜΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!