Στο δημαρχείο Ευρώτα μαθητές & εκπαιδευτικοί Start up – Erasmus

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης υποδέχθηκε χθες Δευτέρα (3/7/2017) τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Start – up :Δεξιότητες για μελλοντικούς Οικο – Γεωργούς.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι η σύνδεση της Παιδείας με την παραγωγική δραστηριότητα είναι στόχος πρώτης προτεραιότητας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με Πανεπιστήμια και πολλούς φορείς,ώστε με την αξιοποίηση προγραμμάτων να δώσουμε στα σχολεία μας τα απαραίτητα εργαλεία κοινωνικής και παραγωγικής δραστηριότητας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και το Erasmus+ που υλοποιείται την παρούσα περίοδο με βασικό πυρήνα τα σχολεία του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το ΚΕΑΝ και το ερευνητικό κέντρο ΙΖΕS.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα θα αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις για την αειφόρο ανάπτυξη τις σύγχρονες μορφές και δομές της γεωργίας,αλλά κυρίως η ψηφιακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει μια ανοικτή τράπεζα ιδεών για τους μελλοντικούς γεωργούς.

Είναι ευτυχής συγκυρία για τον Δήμο μας αυτή η συνεργασία που μελλοντικά θα έχουν συμμετοχή και άλλα σχολεία του Δήμου μας,κατέληξε ο κ. Γιάννης Γρυπιώτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο π Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Παπαδάκος,ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης,ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτριος Λέκκας, ο

Δ/ντης του Γυμνασίου Γερακίου κ. Αντώνης Χριστοφοράκος,καθηγητές και μαθητές από τα Γυμνάσια του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας.

Εν συνεχεία έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στον κήπο του Ιπποκράτη και την βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών.

Σήμερα εκτός των μαθημάτων έγινε επίσκεψη στο Βυζαντινό Κάστρο του Γερακίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ERASMUS, START UP


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!