Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι του Δ. Καλαμάτας

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, από εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας, με αίτημα τη συνέχιση της απασχόλησης εργαζομένων επί πολλά χρόνια με το σύστημα Stage. Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι με το ίδιο σύστημα κέρδισαν πρωτόδικη απόφαση, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο Δημόσιο ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Οι απολυόμενοι δεν δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο ούτε στο Εφετείο, με αποτέλεσμα την απόλυσή τους ύστερα από υπερδεκαετή προσφορά εργασίας σε θέσεις κενές από υπαλλήλους.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι εργαζόμενοι με το ίδιο καθεστώς έτυχαν από τα δικαστήρια διαμετρικά αντίθετης αντιμετώπισης. Για το λόγο αυτό πρέπει πάση θυσία να επιδιωχθεί η λύση της ίσης αντιμετώπισης των απολυμένων εργαζομένων με το σύστημα Stage. Είναι σαφές ότι δεν αρκούν ούτε κινητοποιήσεις, ούτε οι ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ούτε τα έγγραφα του Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι αναγκαία η επίλυση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!