Στα δύο κόπηκε δρόμος στην Ξάνθη μετά από κατολισθήσεις (φωτο)

Στα δύο κόπηκε ο δρόμος από Εχίνο προς Μελίβοια στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης το Σάββατο λόγω έντονων κατολισθήσεων.
Μεγάλα κομμάτια βράχων αποσχίστηκαν και κατέληξαν στο οδόστρωμα λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους.
Στη θέα των επικίνδυνων κατολισθήσεων οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο σημείο ξεκινώντας αρχικά μόνοι του την προσπάθεια απομάκρυνσης των βράχων αλλά και των χωμάτων που βρίσκονταν στο οδόστρωμα ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ξανά το οδικό δίκτυο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο της πόλης, το οποίο κρύβει ιδιαίτερους κινδύνους κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.
Είδαν χιόνι στα βουνά! 
Το πρωί του Σαββάτου ωστόσο επιφύλαξε ακόμη μια έκπληξη για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής, καθώς σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή του Λειβαδίτη. Πρακτικά πρόκειται για το πρώτο χιόνι που πέφτει στην Ξάνθη σηματοδοτώντας και τη σταδιακή είσοδο στον Χειμώνα.
Την ίδια στιγμή στην πόλη αλλά και στα πεδινά του Νομού σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δένδρων καθώς και μικρής έκτασης προβλήματα που αποδίδονται στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.
ptosi_vraxon_exinos03

 

ptosi_vraxon_exinos02
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΡΟΜΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ, ΕΧΙΝΟΣ, ΜΕΛΙΒΟΙΑ


Αφήστε μια απάντηση