Σωτήρια απόφαση για τον Σαρωνικό από τα λύματα της Αν. Αττικής

Με απόφαση του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, απορρίπτει τους σχεδιασμούς της ΕΥΔΑΠ βάσει των οποίων θα μεταφέρονταν λύματα από δήμους της Ανατολικής Αττικής στον βιολογικό καθαρισμό της Ψυτάλλειας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη κυριολεκτικά σωτήρια για τον Σαρωνικό, αφού το εργοστάσιο της Ψυτάλλειας ούτως ή άλλως είναι στα όρια του, ενώ μία ενδεχόμενη «αστοχία» στη λειτουργία του θα προκαλούσε μη διαχειρίσιμη καταστροφή στον Σαρωνικό και κυρίως τις ακτές του Πειραιά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δημοσιογράφους, μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης.

Για την εξέλιξη αυτή πρέπει να σημειώσει κανείς ότι είχε εργαστεί συστηματικά, εδώ και χρόνια, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης. Μάλιστα πριν τις εκλογές του 2012 είχε προκαλέσει σύσκεψη όλων των τότε βουλευτών της Α’ και Β’ Πειραιά που συνυπέγραψαν κοινή δήλωση και κατέθεσαν τροπολογία κατά της επιλογής της ΕΥΔΑΠ να μεταφέρει τα λύματα όλων των δήμων της Αν. Αττικής στην Ψυτάλλεια. Από την πρωτοβουλία εκείνη μάλιστα είχαν απουσιάσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας και Π. Λαφαζάνης, επικαλούμενοι το…μνημόνιο και υποστηρίζοντας ότι δεν συνυπογράφουν με «μνημονιακούς βουλευτές».

Μάλιστα όταν το Portnet είχε αποκαλύψει το θέμα και στηλιτεύσει την απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας με επιστολή του δήλωνε ότι διαφωνούσε με την επιλογή της ΕΥΔΑΠ και δεσμευόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανελάμβανε δική του νομοθετική πρωτοβουλία για να μην γίνει η Ψυτάλλεια κεντρική «χαβούζα» ολόκληρης της Αττικής. Πάντως κάτι τέτοιο δεν έγινε στα 2 ½ χρόνια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η συστηματική παρακολούθηση της υπόθεσης από τον Δ. Καρύδη και φυσικά η υποστήριξη του λογικού αιτήματος από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του Πειραιά και φυσικά από τους πρώην και νυν Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων έφεραν έστω και «στο παρά πέντε» μια θετική λύση στο θέμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΛΥΜΑΤΑ, ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]