Σκουρλέτης για αλλαγή στην κατανομή ΚΑΠ: Προωθούμε την κατηγοριοποίηση των δήμων

  • Απο stergios
  • 19 Νοεμβρίου 2017 - 11:20
  • Comments Off

«Προωθούμε την κατηγοριοποίηση των δήμων με βάση τα χαρακτηριστικά τους έτσι ώστε να προσδιορίσουμε νέα κριτήρια στο τρόπο κατανομής των πόρων», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξή του στην «Αυγή», αναφορικά με παλαιότερες τοποθετήσεις του για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της κατανομής της τακτικής χρηματοδότησης προς τους δήμους.

«Δεν θεωρούμε ότι το πληθυσμιακό πρέπει να αποτελεί το απόλυτο κριτήριο για την κατανομή των ΚΑΠ», τόνισε ο υπουργός. «Εμείς γι’ αυτό το οποίο έχουμε δεσμευτεί είναι πως και το 2018 θα δοθεί η επιπλέον ενίσχυση στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους κατά τον τρόπο που έγινε και φέτος».

«Έχω μιλήσει με δεκάδες δημάρχους, οι οποίοι μου μετέφεραν την αγωνία τους, καθώς είναι αντιμέτωποι με την υποχρέωση να διατηρούν υποδομές και να προσφέρουν υπηρεσίες σε περιοχές μεγάλης έκτασης, με δυσμενή γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και με μικρό πληθυσμό. Η εγκατάλειψη όμως δεν μπορεί να είναι επιλογή σε καμία περίπτωση. Μα ούτε και να περιμένουμε, άπρακτοι, τις «καλύτερες μέρες». Άμεσα αναδιανέμουμε ορθότερα τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας και το κάνουμε κοιτώντας στο μέλλον», συμπλήρωσε σχετικά ο υπουργός.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΤΑ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΟΡΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΚΑΠ, ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΠ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!