Σκληρή κόντρα για την εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων: Ποιοι από την ΠΟΕ – ΟΤΑ τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων και ποιοι κατά

Σε μείζον θέμα και μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει αναδειχθεί το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των δημοτικών υπαλλήλων που δούλεψαν τις τελευταίες πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και για τις οποίες δεν έχουν πλήρως αποπληρωθεί. Συγκεκριμένα δημοτικοί υπάλληλοι, όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί για τη συμμετοχή τους στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όχι μόνο πολλοί εξ’ αυτών – τουλάχιστον σε 60 Δήμους – δεν έχουν λάβει την εκλογική αποζημίωση των τελευταίων πέντε εκλογικών αναμετρήσεων (!), αλλά επιπρόσθετα, τους ανακοινώθηκε ότι, θα υπάρξει νέα μείωση 15% κατά τις Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, σύμφωνα με το ΥΠΕΣΔΑ!

Η παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» επανέρχεται στο θέμα και με δελτίο Τύπου τονίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει τις καταγγελίες και μάλιστα το κατηγορεί πως κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, «ρίχνοντας το μπαλάκι στους Δήμους που «…χρωστούσαν»».

Και συνεχίζει: «Τα χρήματα αυτά λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν, ποτέ δεν θα φτάσουν στα χέρια των εργαζομένων. Προκλητικά μάλιστα το Υπουργείο Εσωτερικών στο αίτημα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δίκαιη κατανομή της εκλογικής δαπάνης απαντά πως θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι γιατί θα μειωθεί επιπλέον η εκλογική αποζημίωση όσων εργαστούν, «λιγότερο» όμως από άλλους κλάδους εργαζομένων».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σφοδρή επίθεση εξαπολύει στις υπόλοιπες παρατάξεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

«Απέναντι στη δική μας διεκδικητική, αγωνιστική πρόταση που μόνο στόχο έχει την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας και του συνεχούς εμπαιγμού εις βάρος τους, που επί πέντε εκλογικές αναμετρήσεις παραμένουν απλήρωτοι με μεγάλη πλέον πιθανότητα να μην πληρωθούν ούτε για τις επικείμενες εκλογές, ομόφωνα οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. και Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. με εξαίρεση την Α.ΚΙ.Σ.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισαν να την καταψηφίσουν. Το πλέον δυσάρεστο δε είναι πώς δεν αντιπρότειναν οτιδήποτε άλλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κλείνοντας τα μάτια στην εργασία χωρίς αμοιβή».

Και συμπληρώνει: «Είναι αυτές οι παρατάξεις που σε άλλες εποχές και με άλλες κυβερνήσεις μετ΄ επιτάσεως απαιτούσαν σκληρές κινητοποιήσεις για το ίδιο ζήτημα!!! Είναι αυτές οι παρατάξεις που τελικά ως κομματικά φερέφωνα βάζουν πάνω από το συμφέρον και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων το συμφέρον των κομμάτων που εκπροσωπούν και αποφασίζουν να σκύψουν το κεφάλι στην κατάφορη αδικία που για ακόμα μια φορά γίνεται εις βάρος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μην διαταράξουν την προεκλογική εικόνα των πολιτικών τους αφεντικών».

Μάλιστα ιδιαίτερη μνεία επιφυλάσσει στη ΔΑΣ – ΟΤΑ τονίζοντας: «Και βέβαια διαπιστώνουμε ότι έχουν επιλεκτική μνήμη οι συνάδελφοι της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., αφού αναρωτιούνται γιατί η παράταξή μας δεν εξέφρασε αυτή την αγωνία πριν την εκλογική διαδικασία. Για να τους φρεσκάρουμε λοιπόν την μνήμη τους υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Ιουνίου 2015, πριν καν προκηρυχθούν οι Εθνικές εκλογές, λήφθηκε απόφαση για Πανελλαδική Στάση Εργασίας μεταξύ άλλων και για το εκλογικό επίδομα την οποία επίσης καταψήφισαν μαζί με την παράταξη του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε και στην Εκτελεστική Επιτροπή στη συνεδρίασή της την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, εκτός και αν η κινητοποίηση για το θέμα θα πρέπει να προετοιμάζεται πολλούς μήνες πριν»!

Αλλά και για την ΜΕΤΑ – ΟΤΑ τονίζει:  «Όσο δε για τους συναδέλφους του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. διαπιστώνουμε πως μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου «αλλού πατούν… και αλλού βρίσκονται». Αν και το χαστούκι του 3ου μνημονίου ήταν πολύ μεγάλο για όλους μας, ιδιαίτερα για αυτούς θα έπρεπε να σημάνει και να επιφέρει την αποκόλληση από το πανίσχυρο κομματικό καθήκον και χρέος!!! Φαίνεται όμως πως κρατούν «μισάνοιχτη την πόρτα»… για κάθε ενδεχόμενο!!! Ο κατήφορος μεγάλος και τα φρένα σπασμένα!!!».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]