Συνδικάτο ΟΤΑ για Παιδικούς Σταθμούς: Κινδυνεύει η υγεία των παιδιών – Συγκαλεί σύσκεψη

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ & Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Αττικής καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς σε σύσκεψη την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00 στα γραφεία του Συνδικάτου, «για να κουβεντιάσουμε, να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη κυβερνητική πολιτική και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών διεκδικώντας σύγχρονους, δωρεάν, ασφαλείς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά».

Κάνοντας λόγο για επίθεση άνευ προηγουμένου προς τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, στην ανακοίνωση- κάλεσμα του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τονίζει: «Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς κάθε χρόνο επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να επηρεάζεται το έργο μας με άμεσο αντίχτυπο στο ψυχισμό των παιδιών μας. Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση οξύνεται ακόμα περισσότερο λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και από την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών. Ταυτόχρονα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε ένα μεγάλο βαθμό των παιδικών σταθμών είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η υγεία των παιδιών αλλά και των εργαζομένων. Ενώ σε πολλούς δήμους τα υλικά είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να ζητείτε από τους γονείς να καλύψουν και τα συγκεκριμένα έξοδα επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των γονιών.

Μπροστά σε αυτή τη κατάντια κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής. Το θέμα των παιδικών σταθμών μας αφορά όλους. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στα πρώτα τους βήματα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!