συγκέντρωση-ποε-οτα-και-σχολικών-φυλά-234132
ΔΗΜΟΙ | 20.01.2014 | 12:22

Συγκέντρωση ΠΟΕ- ΟΤΑ και σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Κατά της διαθεσιμότητας και της κατάργησης του κλάδου των σχολικών φυλάκων διαμαρτύρονται αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ και σχολικοί φύλακες στην πλατεία Κλαυθμώνος, απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως καταγγέλλουν από κοινού σχολικοί φύλακες και Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν κάνει το παραμικρό προκειμένου να βοηθήσουν στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την διαθεσιμότητα – κινητικότητα των σχολικών φυλάκων, όπου έχουν μείνει μόνο στις αιτήσεις που έκαναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα «αξιολόγησης».

Τώρα, καταγγέλλουν ότι τα υπουργεία, χρησιμοποιώντας το προγράμματα ΕΣΠΑ, τοποθετούν στις θέσεις τους άνεργους του ΟΑΕΔ για έξι μήνες μήνες χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, αλλάζοντας τις θέσεις των σχολικών φυλακών με αυτήν του «επιστάτη».